Αρχική InfoTeens Sports Εφτά λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά

Εφτά λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά

Μόνο εφτά λεπτά έντονης γυμναστικής την ημέρα είναι αρκετά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα για να είναι τα παιδιά και οι έφηβοι δυνατοί και υγιείς.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως επισημαίνει η έκθεση, τα παιδιά δεν γυμνάζονται ούτε τόσο!

Η μελέτη, η οποία έγινε σε πάνω από 600 παιδιά ηλικίας εννέα έως 17 ετών και έδειξε ότι τα παιδιά περνούν πάνω από τα δύο τρία του χρόνου τους (σχεδόν το 70%) σε καθιστικές δραστηριότητες, το 23% σε ελαφρές σωματικές δραστηριότητες, το 7% σε μέτριας έντασης δράσεις και μόλις το 0,6% σε πραγματικά έντονη σωματική δραστηριότητα.Τα παιδιά με παραπανίσια κιλά εμφανίζουν γρήγορη βελτίωση στο βάρος και στην περιφέρεια της μέσης τους, όταν αυξάνουν το χρόνο και την ένταση της σωματικής δραστηριότητάς τους.

Τα αγόρια εμφανίζονται πιο δραστήρια από τα κορίτσια. Σε όσα παιδιά ασκούνταν έντονα για πάνω από επτά λεπτά τουλάχιστον τη μέρα, τα οφέλη για την υγεία τους ήσαν σαφώς καλύτερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.