Ημέρα Εθελοντισμού αφιερωμένη στα παιδιά της Φλόγας

Μια χαρούμενη, ηλιόλουστη μέρα ήταν η Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά της Φλόγας και τους εργαζόμενους στην εταιρεία GlaxoSmithKline, που τα περίμεναν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ήταν μια εκδρομή, όπου τα γέλια των παιδιών κυρίαρχησαν σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του πάρκου, αλλά και έπειτα, στη διάρκεια της μικρής εκδήλωσης και του γεύματος που ακολούθησε. Εκεί, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας», τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Από την έναρξη του προγράμματος το 2009 έως σήμερα, έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα 312 παιδιά.

Η GlaxoSmithKline, με αφορμή τα 2 χρόνια του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας», αφιέρωσε την Ημέρα Εθελοντισμού της εταιρίας στα παιδιά της Φλόγας, προσφέροντάς τους μία ψυχαγωγική εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για παιδιά με νεοπλασίες υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 2 χρόνια από το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.100 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές σε όλη την Αττική, εξυπηρετώντας όλα τα παιδιά με νεοπλασίες που πληρούν τα κριτήρια για νοσηλεία στο σπίτι. Συνολικά έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξυπηρετήσει 312 παιδιά βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την κίνηση στα νοσοκομεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών εκείνων που την έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της GlaxoSmithKline, οι εργαζόμενοι ξενάγησαν περισσότερα από 100 παιδιά της Φλόγας στο πάρκο και ζωγράφισαν μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη στον καθημερινό αγώνα που καλούνται να δώσουν.

«Το πρόγραμμα Νοσηλεία στο Σπίτι ήταν ένα όνειρο των πρώτων γονιών που ίδρυσαν τη Φλόγα. Οι σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στα Νοσοκομεία εξοντώνουν τα παιδιά και τις οικογένειες. Στα δύο χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα αποφύγαμε 6.100 επισκέψεις παιδιών στο νοσοκομείο και καλύψαμε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού και των δύο ογκολογικών τμημάτων του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, που τώρα στεγάζονται στο κτίριο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Χωρίς τη δική τους συνεργασία δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα.
Τα παιδιά βρίσκονται σήμερα εδώ για να διασκεδάσουν στο πανέμορφο πάρκο αλλά και για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, στη διοίκηση και τους ανθρώπους της GlaxoSmithKline που βρίσκονται σήμερα εδώ», ανέφερε η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδη.

«Σήμερα ήρθαμε ακόμα πιο κοντά στα παιδιά με νεοπλασίες δίνοντάς τους ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα οφέλη του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατά χάρη στον επαγγελματισμό και την αφοσίωση της Φλόγας και των ιατρών και νοσηλευτών. Είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο αξιόλογο κοινωνικό έργο αφιερωμένο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της GlaxoSmithKline Ελλάδας, κυρία Λένα Λυμπεροπούλου.