Ημερίδα για τον ρόλο της Συμβουλευτικής στο διαζύγιο (20/5)

Το Παιδικό Εργαστήρι σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση ΓΟΝ.ΙΣ. (Σύλλογος για τη Γονεϊκή Ισότητα) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η Συμβουλευτική στο Διαζύγιο: Όταν ο Νομικός συνεργάζεται με το Σύμβουλο», την Παρασκευή 20 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του δημαρχείου Π. Φαλήρου.
Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τη συμβολή της Διαμεσολαβητικής Συμβουλευτικής σε περιπτώσεις διαζυγίων στα οποία, τα εμπλεκόμενα άτομα, βρίσκονται σε διαρκείς και έντονες διαμάχες. Η διαμεσολαβητική συμβουλευτική απευθύνεται σε άτομα, αλλά κυρίως σε γονείς, που βρίσκονται σε φάση διαζυγίου και αντιμετωπίζουν προσωπικά και συναισθηματικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα και το ρόλο τους ως γονείς. Η διαμεσολαβητικής συμβουλευτικής αποσκοπεί με την παρέμβαση του/των συμβούλων και σε συνεργασία με τους νομικούς, στην άμβλυνση των διαμαχών των εμπλεκομένων καθώς και των δυσλειτουργιών που συνδέονται με το διαζύγιο. Επίσης, στη βελτίωση της ποιότητας των σχέσεων γονέων και παιδιών και στην απομάκρυνση της πιθανότητας εμφάνισης συναισθηματικών προβλημάτων στα παιδιά.
Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των οικογενειακών, πραγματιστικών και συναισθηματικών αλλαγών που επιφέρει το διαζύγιο στα παιδιά τους, σε νομικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών τους σε πελάτες που βρίσκονται σε διαδικασία διάζευξης, προβληματίζονται για την αλληλεπίδραση της δικαστικής πορείας με τις ψυχο-συναισθηματικές ανάγκες των πελατών τους, σε παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλευτικές/ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, σε άτομα και οικογένειες, που εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι οποίες συνδέονται με το διαζύγιο καθώς και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αντιμετωπίζουν τον απόηχο των ψυχολογικών προβλημάτων των μαθητών τους, των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου.

Πού: Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων Δημαρχείου Π. Φαλήρου, Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο
Πότε: Παρασκευή 20 Μαΐου, 17:00 – 21:00,
Τηλέφωνα επικοινωνίας: «Παιδικό Εργαστήρι» τηλ. 210 9882182, 210 9882149 (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 15.00 21.30μμ) και ΓΟΝ.ΙΣ. τηλ. 210 3251850
Είσοδος ελεύθερη