Αρχική InfoDad Ημερίδα: "Η υγεία στα χέρια σας - επαναπρογραμματίστε τη ζωή σας" στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (1/3)

Ημερίδα: "Η υγεία στα χέρια σας - επαναπρογραμματίστε τη ζωή σας" στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (1/3)

img_0650_1936_06Το Οικοτροφείο 'Ιπποκράτης ΙΙ' του προγράμματος 'Ψυχαργώς' της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 'ΕΔΡΑ' σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Εκπαιδευτική Εταιρία 'Projectyou ltd' διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Η υγεία στα χέρια σας - επαναπρογραμματίστε τη ζωή σας" την Παρασκευή 1η Μαρτίου από τις 18:00 έως και τις 21:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Βασικοί ομιλητές θα είναι η κ. Vicky DeRosa και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 'ΕΔΡΑ' κ. Αλέξανδρος Οικονόμου. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης σε θέματα υγείας, να προβληθούν καλές πρακτικές και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία πλήττεται με απίστευτη σφοδρότητα από την παγκόσμια κρίση είναι λογικό να επικρατούν η απογοήτευση και η παραίτηση σε όλους τους τομείς. Σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο άνθρωπος παρουσιάζεται έρμαιο των συγκυριών έρχεται ένας άνθρωπος με τεράστια δύναμη ψυχής να μας θυμίσει ότι αξίζει να παλεύει κανείς με πίστη για όσα αγαθά θεωρεί πολύτιμα: την υγεία του, την οικογένειά του, την αξιοπρέπειά του, την περιουσία του.

Η βασική ομιλήτρια, κα. Vicky DeRosa θα μοιραστεί με το κοινό της ημερίδας την προσωπική της εμπειρία, δηλαδή την απώλεια της όρασής της αλλά και της όρασης των δύο παιδιών της, από μια σπάνια, ανίατη ασθένεια, και τον ακούραστο αγώνα της ενάντια στη νόσο αυτή. Η κυρία DeRosa ενάντια σε κάθε δυσοίωνη πρόγνωση κατόρθωσε να αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την ασθένεια ανακαλύπτοντας η ίδια μεθόδους αυτοβοήθειας οι οποίες την οδήγησαν σε αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας της. Έκτοτε, αφιερώθηκε στην εμψύχωση ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν μεγάλα πλήγματα στην υγεία ή την καριέρα τους προτείνοντάς τους εναλλακτικές πρακτικές προσέγγισης των προβλημάτων τους.

Συνοδοιπόρος της αξιόλογης αυτής γυναίκας στην ημερίδα αυτή θα είναι ο κ. Οικονόμου Αλ., επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 'ΕΔΡΑ' και του Οικοτροφείου 'ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ'. Ο κ. Οικονόμου Αλ., Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους ομιλητές.


Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΒΕ Περιστερίου
Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.