Αρχική InfoTeens Υγεία ΗΠΑ: Οι έφηβοι φορούν προφυλακτικό!

ΗΠΑ: Οι έφηβοι φορούν προφυλακτικό!

Οι έφηβοι είναι περισσότερο υπεύθυνοι από τους ενήλικες, όσον αφορά στη χρήση προφυλακτικών, σύμφωνα με έρευνα σχετική με τη σεξουαλική συμπεριφορά των Αμερικανών.
Η μελέτη, που περιλαμβάνει στοιχεία από το 1992, υποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των σεξουαλικά ενεργών εφήβων, ηλικίας 14-17 χρησιμοποίησε προφυλακτικό την τελευταία φορά που είχε σεξουαλική επαφή. Συγκεκριμένα θετικά απάντησε το 80% των αγοριών και το 69% των κοριτσιών. Αντίθετα λιγότεροι από τους μισούς εφήβους δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την τελευταία σεξουαλική τους επαφή.
«Πιστεύω ότι όπως ακριβώς οι έφηβοι προσδοκούν ότι θα μάθουν να οδηγούν όπου κι αν ζουν, υπάρχει η ίδια διαδεδομένη αίσθηση ότι από τη στιγμή που φτάνεις στο σημείο να αρχίσεις να σκέφτεσαι το σεξ, τα προφυλακτικά θα είναι μέρος της εν λόγω απόφασης», δήλωσε ο συντάκτης της έρευνας, Dr. J. Dennis Fortenberry, καθηγητής παιδιατρικής στο University School of Medicine της Ιντιάνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.