Αρχική Νέα Η Αθήνα φέτος γιορτάΖΕΙ... εναλλακτικά

Η Αθήνα φέτος γιορτάΖΕΙ... εναλλακτικά

Με λιγότερα χρήματα αλλά περισσότερη φαντασία θα γίνει ο στολισμός της πρωτεύουσας φέτος τα Χριστούγεννα. Χριστουγεννιάτικο δέντρο, από αυτά που είχαμε συνηθίσει δεν θα δούμε φέτος ούτε στην πλατεία Συντάγματος ούτε στην Κοτζιά, όμως η πόλη θα βάλει τα γιορτινά της απ' άκρη σ'άκρη στολίζοντας τα φυσικά δέντρα...

Τα στολίδια φέτος θα είναι ιδιαίτερα αφού θα τα έχουν φτιάξει με τα χεράκια τους μικροί εν δυνάμει καλλιτέχνες. Μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας καλούνται να ζωγραφίσουν διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τενεκεδάκια, που θα αντικαταστήσουν φέτος τις άλλοτε γυαλιστερές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας, επιστρατεύονται και οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τα έργα τους σε άδεια καταστήματα,τα οποία θα φωτίσουν κιόλας, μετατρέποντας τα σε μικρές γκαλερί.

Η εικαστική δράση θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και αρχίζει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Στο τέλος θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν δέκα θεματικά φεστιβάλ, στις Πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, καθώς και σε 17 ακόμη γειτονιές με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 καλλιτεχνών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος, με το σύνθημα "Η Αθήνα γιορτάΖΕΙ" από τον δήμαρχο Γ. Καμίνη.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, ότι φέτος οι δαπάνες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, θα είναι μειωμένες κατά περίπου 90%, αφού φέτος ο στόχος είναι να μην ξεπεράσουν τις 200.000 ευρώ, έναντι των περίπου 2 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν πέρυσι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter