Η Αντιγόνη του Μπρεχτ στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Την Αντιγόνη, όπως την συνέλαβε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, παρουσιάζει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νικόλαου Μίχα, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 20:30.

Στην παράσταση αυτή, παρουσιάζεται η ιστορία της Αντιγόνης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Μπρεχτ, ο οποίος χρησιμοποιεί την παγκοσμίως γνωστή ηρωίδα ως διαχρονικό σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας, με σκοπό να καταδείξει τον παραλογισμό του πολέμου και της κρατικής ολοκληρωτικής εξουσίας, που ζητάει το αίμα των πολιτών για να παίξει τα αθέμιτα πολιτικά της παιχνίδια. Η παράσταση οδηγείται στη διερευνητική αντιστοίχιση του μύθου με τη σύγχρονη εποχή, όπου σε πολλές γωνιές της Γης ξεσπούν εμφύλιοι πόλεμοι και αντιδράσεις απέναντι σε ολοκληρωτικούς «ηγέτες», με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, της δράσης και του αυτοπροσδιορισμού, την ελευθερία του να είσαι δημιουργός του εαυτού σου και της κοινωνίας σου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με διανομή δελτίων εισόδου που θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν την εκδήλωση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Νικόλας Μίχας
Ερμηνευτές: Ειρήνη Μπαλτά, Χριστόδουλος Στυλιανού, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χάρις Συμεωνίδου, Μάρα Βλαχάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Φώτης Τσοτουλίδης, Μάριος Μακρόπουλος
Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Χρίστος Θεοδώρου
Κοστούμια – Σκηνικά:Δημήτρης Κατσούλης
Χορογραφίες – Κίνηση: Κατερίνα Σπυροπούλου
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Χρήστος Μαρκαντώνης

Διάρκεια παράστασης: 75’

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Κεντρική Σκηνή
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
210 9005800