Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Η Γέννηση ενός Αρχηγού

Η Γέννηση ενός Αρχηγού

Ήταν μια παράξενη νύχτα του έτους 356 π.Χ. Ποια ακριβώς δεν γνωρίζομε. Ο ουρανός της Εφέσου στη Μικρά Ασία φωτίστηκε από ένα λαμπερό φως, γιατί ο ναός της Αρτέμιδος, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, είχε πάρει φωτιά. Ένας ανισόρροπος -θα πρέπει να ήταν-, που λεγόταν Ηρόστρατος, είχε βάλει τη φωτιά, είπαν, για να μείνει το όνομά του στην ιστορία. Ακούστε, παιδιά, λογική και δικαιολογία. Οργισμένοι οι κάτοικοι της Εφέσου τον καταδίκασαν αμέσως σε θάνατο και τον εκτέλεσαν.  Πίστεψαν ότι η καταστροφή του ναού ήταν κακό σημάδι και προμήνυε την καταστροφή ολόκληρης της Ασίας.

Την ίδια νύχτα, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας Πέλλα, η βασίλισσα Ολυμπιάδα έφερνε στον κόσμο ένα γιο. Ήταν ο Αλέξανδρος Γ', που έμελλε να γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο γνωστός ως Μέγας Αλέξανδρος!

Πατέρας του Αλέξανδρου ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας, που με πολύ ισχυρό κατέκτησε όλη την Ελλάδα. Επειδή ήταν μάλιστα πολύ απασχολημένος με τα στρατιωτικά, δεν είχε χρόνο να φροντίζει το γιο του και τη μόρφωσή του είχε αναλάβει η μητέρα του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.