Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Η γέννηση της φωτογραφίας

Η γέννηση της φωτογραφίας

η πρώτη φωτογραφική μηχανήΌλα ξεκίνησαν το 1816, όταν ο Γάλλος εφευρέτης Νισεφόρ Νιεπς άρχισε να κάνει κάποια πειράματα πάνω στη φωτοευαισθησία διαφόρων ουσιών, όπως είναι το βιτουμένιο της Ιουδαίας. Το αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων ήταν η ανακάλυψη της φωτογραφίας. Βέβαια, μη φανταστείτε πως οι πρώτες φωτογραφίες, όπως και οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές είχαν τη σημερινή μορφή και απόδοση. Στην αρχή λοιπόν, οι φωτογραφίες έβγαιναν με δαγεροτυπία (1839), το γνωστό φωτογραφικό κουτί, που ίσως έχετε δει σε κάποιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου ή σε ντοκιμαντέρ, και το φωτογραφικό είδωλο αποτυπωνόταν πάνω σε χάλκινη πλάκα. Στη συνέχεια, γύρω στα 1882 οι φωτογραφίες άρχισαν να βγαίνουν με το λεγόμενο φωτογραφικό όπλο, εφεύρεση του Ετιέν-Ζιλ Μαρέ. Το όπλο αυτό μπορούσε να τραβάει 12 φωτογραφίες στο λεπτό.
Το 1923 έρχεται η περίφημη Leica, ενώ το 1948 κάνει την εμφάνισή της η πρώτη Polaroid. Το 1963 κυκλοφορεί η Instamatic, που ήταν φτηνή και αυτόματη. Το 1986 κυκλοφορεί για πρώτη φορά μηχανή μιας χρήσης για να φτάσουμε στο 1990 οπότε και κυκλοφορούν οι ψηφιακές μηχανές με την οθόνη που μας βοηθά να βλέπουμε από απόσταση όλη την εικόνα που θέλουμε να τραβήξουμε.

Τα πρώτα χρόνια, οι φωτογράφοι ασχολούνταν με σταθερά αντικείμενα. Ο λόγος βρίσκεται στο ότι το αντικείμενο έπρεπε να παραμείνει ακίνητο για 2 λεπτά περίπου μέχρι να αποτυπωθεί σωστά και με ακρίβεια η εικόνα. Αυτή η ανάγκη σιγά σιγά ξεπεράστηκε και οι φωτογράφοι σταδιακά μπορούσαν να τραβούν και κινούμενα αντικείμενα. Όλη αυτή η εξέλιξη μάς έφερε πιο κοντά στη δημιουργία του κινηματογράφουν, ο οποίος μας δείχνει την κίνηση σε 24 εικόνες το δευτερόλεπτο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.