Η Δάφνη και η Λυδία λατρεύουν τα μπριζολάκια!

 Η Δάφνη και η Λυδία είναι φίλες από μωρά. Τώρα είναι στο νηπιαγωγείο και από Σεπτέμβη θα είναι πρωτάκια. Αυτή η φιλία ήταν η αφορμή να γεννηθεί και μια ακόμη φιλία, αυτή των μαμάδων τους. Έτσι οι τέσσερίς τους περνάνε πολύ ωραία, πάνε βόλτες στο πάρκο, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, φαίνεται να μοιάζουν αρκετά. Έχουν σχεδόν τα ίδια γούστα στη μουσική, στα χρώματα, στα ρούχα και στις γεύσεις. Για παράδειγμα, λατρεύουν τα μπριζολάκια… -Μμμμ, τα μπριζολάκια μας είναι το κάτι άλλο, Λυδία μου, η μανούλα μου βάζει και ένα κλαδάκι με λουλουδάκια τώρα που είναι και Άνοιξη! – Εμένα βάζει φασκόμηλο, και μοσχοβολά το σπίτι μας, Δαφνούλα!

Συστατικά
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα
μερικά φύλλα φρέσκου φασκόμηλου και ένα κλαδάκι με λουλούδια
δυο κουταλιές βούτυρο
3-4 κουταλιές λάδι
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, το βούτυρο, τις μπριζόλες μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου.
Τα σοτάρετε και έπειτα ρίχνετε το χυμό του λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κλαδάκι του φασκόμηλου και αρκετό ζεστό νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρετε ζεστό, με πατατούλες που αν θέλετε τις έχετε βάλει και αυτές απο την αρχή μαζί με το κρέας. Ή τις προσθέτετε στο τέλος μαζί με το νεράκι.
Επίσης, με ρύζι ή απλά πατάτες τηγανητές.