Αρχική InfoMommy Υγεία Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει το άγχος

Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει το άγχος

Οι περισσότεροι καπνιστές φοβούνται ότι εάν κόψουν το τσιγάρο δεν θα μπορούν στη συνέχεια να διαχειριστούν το άγχος τους.
Κι όμως σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, των Πανεπιστημίων του Κέμπριτζ, της Οξφόρδης, του King's College του Λονδίνου και άλλων όσοι καπνίζουν κατά κύριο λόγο για να βρουν ένα ψυχολογικό στήριγμα στο άγχος που τους κατακλύζει, όταν καταφέρουν να το κόψουν, νιώθουν λιγότερο αγχωμένοι.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 500 καπνιστές που παρακολουθούσαν προγράμματα διακοπής του καπνίσματος σε κλινικές της Βρετανίας. Οι Βρετανοί ερευνητές τόνισαν ότι μόνο μια αποτυχημένη απόπειρα κοψίματος του τσιγάρου φαίνεται να αυξάνει σε μέτριο βαθμό το επίπεδο του άγχους του καπνιστή. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους εκ των προτέρων είχαν αυξημένο άγχος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.