Αρχική Νέα Η Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα... φλασάκι!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα... φλασάκι!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά σύντομα το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της. Στόχος είναι «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι"» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε επίσης την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.

Την ψηφιοποίησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα αναλάβει το νέο εφορευτικό συμβούλιο της, το οποίο συναντήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Παιδείας. Νέος πρόεδρος του συμβουλίου της θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για τη συλλογή του ψηφιακού υλικού και τη διευκόλυνση των χρηστών, η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγελλε την ανάπτυξη Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης για την υλοποίησης ενός Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών, το οποίο θα είναι προσβάσιμο και από το Διαδίκτυο μέσω μιας κοινής μηχανής αναζήτησης.

Η υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κτιριακή ανασυγκρότηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Νιάρχου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.