Αρχική Περιβάλλον «Η Ελλάδα των άστρων» σε φωτογραφίες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Η Ελλάδα των άστρων» σε φωτογραφίες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Tην σπουδαία έκθεση φωτογραφιών "Η Ελλάδα των Άστρων" θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Ευγενίδου. Στην έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες, αρκετές από τις οποίες είναι «μωσαϊκά», δηλαδή αποτελούνται από πολλές εικόνες που έχουν συντεθεί σε ενιαίο σύνολο με σκοπό να καλύψουν με λεπτομέρεια το θέμα.

Η θεματολογία της έκθεσης περιλαμβάνει αστρικές τροχιές από διάφορα αρχαία και νεότερα μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αστερισμούς όπως το γιγάντιο πανόραμα των αστερισμών του Σκορπιού και του Τοξότη, νεφελώματα όπως του Ωρίωνα, γαλαξίες, κομήτες και εκλείψεις, καθώς και διάφορα ιστορικά αστρονομικά όργανα της χώρας μας.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης περιλαμβάνει καθαρά αστρονομικές εικόνες και εικόνες του βαθέος ουρανού, ληφθείσες με τη χρήση διάφορων τηλεσκοπίων, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά καλλιτεχνικές φωτογραφίες με θέμα μνημεία κάτω από τον νυχτερινό ουρανό.

Ο φωτογράφος Θεοφάνης Ν. Ματσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και από την εφηβική ηλικία ασχολήθηκε με την φωτογραφία των τοπίων και της φύσης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξειδικεύτηκε στην αστροφωτογραφία και στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας. Φωτογραφίζει τοπία με φόντο τον έναστρο ουρανό, αστρονομικά φαινόμενα και ουράνια αντικείμενα με τη χρήση διαφόρων τηλεσκοπίων στο ιδιόκτητο μικρό αστεροσκοπείο του, στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου Ιωαννίνων. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα αστρονομικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 28 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00 - 20:00.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.