Η εύκολη καραμέλα γάλακτος

Σας αρέσει να φτιάχνετε γλυκά αλλά βαριέστε τη διαδικασία για την καραμέλα; Θέλετε να έχετε πρόχειρη στο ντουλάπι σας για να προσθέσετε στην αγαπημένη σας γεύση παγωτό ή θέλετε να φτιάξετε γλειφιτζούρια για τα παιδιά σας; Είναι τόσο εύκολο που δεν θα το πιστεύετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτί (ή όσα θέλετε) ζαχαρούχο γάλα και μια κατσαρόλα:

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το κουτί χωρίς να το ανοίξουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και το σκεπάζουμε μέχρι επάνω με νερό.Το βράζουμε για 2μιση ώρες σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό εάν χρειάζεται. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ανοίξουμε (για να μην πεταχτεί παντού).