Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Η ηλικία των 14 ετών είναι η πιο ριψοκίνδυνη!

Η ηλικία των 14 ετών είναι η πιο ριψοκίνδυνη!

Oμάδα ειδικών στη Βρετανία υποστηρίζει ότι η ηλικία που κρύβει τους μεγαλύτερους κινδύνους στον άνθρωπο είναι αυτή των 14 ετών. Μελετώντας δεκάδες εφήβους και ενηλίκους (ως και την ηλικία των 35 ετών) οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην ηλικία των 14 ετών απαντώνται οι μεγαλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης ριψοκίνδυνων συμπεριφορών επειδή, όπως εκτιμούν, ο άνθρωπος είναι βιολογικά προγραμματισμένος να παίρνει υψηλά ρίσκα σε αυτή την ηλικία.

Ετσι στην ηλικία των 14 ετών πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να καταναλώνει κάποιος μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, να δοκιμάζει ναρκωτικά, να κάνει μη ασφαλές σεξ κ.ά. «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία συνδέουν τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά με την εφηβεία.Οπως φαίνεται, σε αυτές τις ηλικίες ο βαθμός ικανοποίησης όταν κάνεις κάτι ριψοκίνδυνο ή επικίνδυνο και καταφέρνεις να το ξεπεράσεις χωρίς προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες ηλικίες και έτσι εξηγείται η αυξημένη τάση σε αυτές τις συμπεριφορές στην εφηβεία» δηλώνει στην εφημερίδα «Daily Τelegraph» η Στέφανι Μπαρνέτ, νευροεπιστήμονας στο University College London και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.