Αρχική Infokids Υγεία Η "θεραπευτική" αγάπη των ζώων βοηθάει Α.Μ.Ε.Α.

Η "θεραπευτική" αγάπη των ζώων βοηθάει Α.Μ.Ε.Α.

Ο Σπίθας, ένα ημίαιμο σκυλάκι, κατάφερε όλα όσα δεν είχαν καταφέρει για χρόνια οι ειδικοί. "Έπεισε" τον Φώτη να μιλήσει. Τρία χρόνια είχε να μιλήσει ο Φώτης «εγκλωβισμένος» στον δικό του κόσμο, χωρίς να επιθυμεί καμία επικοινωνία με τους ανθρώπους. Για πρώτη φορά θέλησε να ψελλίσει τις πρώτες του λέξεις και σ' αυτό η βοήθεια του Σπίθα ήταν μεγάλη.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα θεραπείας με σκυλιά (dog therapy) που υλοποιεί εδώ και δύο μήνες το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο Φίλων Α.ΜΕ.Α «Δράση Για Το Κάτι Άλλο», στην Κάτω Τούμπα φαίνεται να έχει αποτελέσματα.

Δύο σκυλάκια, ο «Φοίβος» και ο «Σπίθας», που είναι ειδικά εκπαιδευμένα, βοηθούν στη συναισθηματική στήριξη και ενθάρρυνση για σωματική και ψυχική διέγερση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Τα περισσότερα Α.Μ.Ε.Α. έχουν συνηθίσει να τα φροντίζουν αλλά με τα σκυλιά μπαίνουν για πρώτη φορά στο ρόλο του φροντιστή και αναλαμβάνουν, έστω και για λίγα λεπτά, την ευθύνη του ζώου. Επιπλέον, αισθάνονται θετικά γιατί τα σκυλιά, όπως βέβαια και όλα τα ζώα, δεν σε κρίνουν» είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Παπαπουλίδης.
Μάθετε περισσότερα για τη δράση τους στο http://www.drasigiatokatiallo.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.