Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Η Ιφιγένεια του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Ιφιγένεια του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιαστεί η Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου στο θέατρο Αλκμήνη λόγω της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης τον περασμένο Μάιο.

Ο σκηνοθέτης Μανώλης Ιωνάς και η ηθοποιός, πιανίστρια και χορεύτρια Τατού Δέδε, - μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία με τον μονόλογο της Λίλιθ ( 2010-2011) – ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα κείμενα της νεοελληνικής δημιουργίας: την Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου.

Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου όλα τα δεδομένα ανατρέπονται ο λόγος του Ρίτσου γίνεται πιο καίριος από ποτέ. Με πρώτη ύλη την αρχαία ελληνική τραγωδία θέτει τα πιο καυτά ερωτήματα: τι είναι η σύγχρονη Ελλάδα, τι αντιπροσωπεύει, ποιοι είναι οι άνθρωποί της και ποια είναι η αλήθεια τους; Τι είναι πατρίδα και ποια η σημασία των αγώνων που έγιναν για αυτήν;

Ζητήματα εξαιρετικά φλέγοντα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης. Σε μια εποχή αγωνίας και λήθης ο Ρίτσος με το έργο του υπογραμμίζει την ενότητα και τραγικότητα του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες, με την βοήθεια μιας γλώσσας εκρηκτικά σύγχρονης, ποιητικής και δηκτικής ταυτόχρονα.

Η ευαισθησία και η οξύτητα του έργου του Ρίτσου αναδεικνύονται μέσα από μια μοντέρνα παράσταση που παντρεύει τον ποιητικό λόγο, τον χορό και τη μουσική. Μια παράσταση καίρια για το σήμερα που ταυτόχρονα διεισδύει στις πολλαπλές πτυχές της γυναικείας ύπαρξης.

Η επιστροφή της Ιφιγένειας γραμμένη το 1972 ανήκει στην «Τέταρτη Διάσταση», ένα υποβλητικό έργο του ποιητή που περιλαμβάνει πολύστιχα ποιήματα με τη μορφή θεατρικού μονολόγου εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, γραμμένα από το 1956 έως το 1975.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Μανώλης Ιωνάς

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ερμηνεύει και παίζει πιάνο η Τατού Δέδε

Γραφιστικά: Χριστίνα Σηφιανού

Φωτογραφία: Ειρήνη Στείρου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

28 Οκτωβρίου 9.30 μ.μ.

4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου 9.30 μ.μ.

2, 9, 16, 23 Δεκεμβρίου 9.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ , 5 ευρώ για μαθητές-φοιτητές

Πληροφορίες

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8

Τηλ. 210 3428650


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.