Η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Για άλλη μια χρονιά, η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών για τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα, καθώς και τα άλλα θαλασσοπούλια που ζουν στις ελληνικές θάλασσες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος και τη σημασία του δικτύου των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών.

Η ενημερωτική κινητή έκθεση του Προγράμματος θα ταξιδεύει μαζί με την ερευνητική ομάδα της Ορνιθολογικής και της MOm με το σκάφος της MOm «Οδύσσεια», σταθμεύοντας στα λιμάνια των νησιών. Καθ’ όλη τη 10ήμερη διαδρομή της έκθεσης θα γίνεται παράλληλα από τους ερευνητές της Ορνιθολογικής καταγραφή των θαλασσοπουλιών στο θαλάσσιο χώρο.

Η έκθεση αποτελείται από έξι ενημερωτικές επιφάνειες με θέμα τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα, τα πελαγικά θαλασσοπούλια του Αιγαίου, το Πρόγραμμα LIFE, τις πολύτιμες ακατοίκητες νησίδες και τη Μεσογειακή Φώκια, ενώ η παρουσία της σε κάθε λιμάνι θα συνοδεύεται και από τη διάθεση ενημερωτικού υλικού.


To πρόγραμμα για τον Αύγουστο διαμορφώνεται ως εξής
:

2 Αυγούστου Λύμνος – Μύρινα

3 Αυγούστου Λέσβος – Μόλυβος

4 Αυγούστου Λέσβος – Ερεσός

5 Αυγούστου Αλόνησσος