Η λευκή φάλαινα, ένα θαύμα της φύσης, στον Ειρηνικό

Οι επιστήμονες είναι συγκλονισμένοι από το θέαμα που αντίκρισαν την προηγούμενη Δευτέρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά της Ρωσίας. Η μοναδική στον κόσμο (σε τέτοια ηλικιακή ωριμότητα), ολόλευκη, αρσενική όρκα δολοφόνος εντοπίστηκε μαζί με κοπάδι ακόμα 12 φαλαινών, κοντά στα νησιά Commander, γύρω από την χερσόνησο της Kamchatka, στη δυτική Ρωσία.

Η φάλαινα «Iceberg» («παγόβουνο»), όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, λόγω του λευκού της χρώματος, έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή που είναι μέρος ενός θαλάσσιου καταφυγίου-προστατευόμενης ζώνης.

Ειδικοί από τα πανεπιστήμια της Μόσχας και της Αγ. Πετρούπολης υπολογίζουν πως είναι περίπου 16 ετών και έχει άνοιγμα πτερυγίου σχεδόν δύο μέτρα.
Το συγκεκριμένο αρσενικό, αν και δεν είναι η μοναδική τέτοια φάλαινα, είναι η μόνη μεγάλη –από άποψη ηλικίας και μεγέθους- που έχουν καταγράψει οι επιστήμονες.

Ο Erich Hoyt του Far East Russia Orca Project πιστεύει πως, «από πολλές πλευρές, η ‘Iceberg’ είναι σύμβολο αγνότητας, άγριας φύσης και κομμάτι όλου του πανέμορφου, ακόμα ανεξερεύνητου, κόσμου των ωκεανών».

Οι ειδικοί, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν στο γιατί και πώς η φάλαινα αυτή είναι λευκή, έγραψε το CNN στην ηλεκτρονική του έκδοση.