Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο

Η attacus atlas είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον πλανήτη και το μήκος της φθάνει τα 30 εκατοστά. Πήρε το όνομα της από τον τιτάνα Άτλαντα της ελληνικής μυθολογίας - προφανώς λόγω του μεγέθους και του όγκου της – και εντοπίζεται στα τροπικά και υποτροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και σε όλο το αρχιπέλαγος της Μαλαισίας.

Το άνοιγμα των φτερών της φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά, ενώ δεν διαθέτει στόμα και ζει αποκλειστικά από το λίπος που ανέπτυξε ως κάμπια.

Η διάρκεια ζωής της είναι 1-2 εβδομάδες και έχει μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα περίτεχνα σχέδια στα φτερά της τρομάζουν τους «εχθρούς» , όπως τις σφήκες και τα βατράχια. Στη Κίνα η attacus atlas αποκαλείται «πεταλούδα με κεφάλι φιδιού», καθώς τα σχέδια των φτερών του θυμίζουν ερπετό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.