Αρχική InfoMommy Νέα Η Μελίντα Γκέιτς "τα βάζει" με το Βατικανό

Η Μελίντα Γκέιτς "τα βάζει" με το Βατικανό

"Καθώς πλησιάζουμε στη σύνοδο κορυφής του Λονδίνου για τον Οικογενειακού Προγραμματισμό, οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά,'Γιατί είναι ο οικογενειακός προγραμματισμός τόσο σημαντικός για σένα;' Η απλή απάντηση είναι ότι αυτός μπορεί να σημαίνει τα πάντα για τόσο πολλές από τις γυναίκες και τις οικογένειες που συναντώ. Ο οικογενειακός προγραμματισμός τους βοηθά να έχουν τον έλεγχο τη ζωή τους. Αυτός θα τους επιτρέψει να γιορτάσουν την αποφοίτηση της κόρης τους ή θα τους υποχρεώσει να τη σταματήσουν από το σχολείο. Είναι τόσο σημαντικός όσο η ζωή και ο θάνατος γι αυτούς τους ανθρώπους" εξηγεί η Μελίντα Γκέιτς η σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου Μπιλ, που περνά περισσότερο χρόνο στην Ινδία, το Νίγηρα και το Μπαγκλαντές παρά στην έπαυλη των 125 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λίμνη Ουάσιγκτον που μένουν με τα τρία παιδιά τους. Η Μελίντα Γκέιτς είναι η ψυχή του ιδρύματος Γκέιτς και του φιλανθρωπικού του έργου.
"Ως γυναίκα και μητέρα, δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο σημαντικό" συνεχίζει να γράφει στο blog του ιδρύματος σκανδαλίζοντας τους πιστούς καθολικούς και το Βατικανό που επιμένει να θεωρεί αμαρτία οποιουδήποτε τύπου πρόληψη γεννήσεων. "Οι γυναίκες και τα κορίτσια , είτε στην Ινδία ή στην Κένυα, μου λένε ότι θέλουν να είναι σε θέση να προγραμματίζουν τις οικογένειές τους. Μου λένε ότι θέλουν αυτό που είναι καλύτερο για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Θέλουν το δικαίωμα να συμμετέχουν ελεύθερα και ισότιμα ​​στην κοινωνία. Θα ήθελα πολύ να μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο και γράψτε μου τι σκέφτεστε" προτρέπει στην ιστοσελίδα της προκαλώντας διχασμό ανάμεσα στους καθολικούς που δεν μασούν τα λόγια τους.

Αρκετοί είναι εκείνοι που την κατηγορούν ως άπιστη και προσπαθούν να τη συνετίσουν. Κάποιοι επιτίθενται ακόμα και στον σύζυγό της Μπιλ, πιστεύοντας ότι έχει κι εκείνος ευθύνη για όλα όσα πράττει η γυναίκα του. Η ίδια όμως που έχει ολοκληρώσει το σχολείο στις Ουρσουλίνες δηλώνει πιστή καθολική. "Ως καθολική πιστεύω σε αυτή τη θρησκεία, υπάρχουν υπέροχα ηθικά διδάγματα σ' αυτήν, πιστεύω όμως και στο να μην αφήνουμε τις γυναίκες να πεθαίνουν, να μην αφήνουμε παιδιά να πεθεαίνουν, αυτό για μένα είναι πιο σημαντικό."
Η αλήθεια είναι ότι περίπου 220 εκατομμύρια γυναίκες, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού με αποτέλεσμα να γεννούν παιδιά που - αν ζήσουν - δεν μπορούν στη συνέχεια να μεγαλώσουν προσφέροντάς τους την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζονται. Τα ποσοστά λένε ότι αν υπήρχε πρόσβαση στην αντισύλληψη για όλες αυτές τις γυναίκες, η μητρικοί θάνατοι θα μειώνοντας κατά 30%!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.