Αρχική Νέα Η Μυθολογία από Μαθητές για Μαθητές

Η Μυθολογία από Μαθητές για Μαθητές

I mythologia apo mathites gia mathitesΑπό το Σάββατο 26 ως τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη οι μαθητές των νησιών του Αιγαίου έχουν μια ιδιότυπη συνάντηση. Θα συναντηθούν στο Γλαρέδο της Ικαρίας για να διηγηθούν και να αναπαραστήσουν μύθους του τόπου τους. Οργανωτής είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία Φεστιβάλ Ικαρίας, που φιλοξενεί το 4ο Μυθολογικό Συνέδριο με θέμα: «Η Μυθολογία από Μαθητές για Μαθητές» μέρος Β΄ (το πρώτο είχε γίνει πέρσι με τη συμμετοχή μαθητών του Βορειοανατολικού Αιγαίου), στην αίθουσα Γλαρέδου Αγ. Κηρύκου Ικαρίας στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2009. Οι μαθητές από επιλεγμένα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου, όπως του Βάμου Χανίων, του Ιπποκρατείου Κω, του Κουτσουρά Λσιθίου, αλλά και της Αλοννήσου και της Χαλκίδας κ.ά. θα παρουσιάσουν το μύθο του τόπου τους, ενώπιον επιτροπής ειδικών επιστημόνων.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Φάνης Κακριδής, ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Χαρούλα Κοτσάνη, Εκπαιδευτικός, Μιχάλης Μερακλής, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμητρα Μήττα, φιλόλογος – συγγραφέας, Πέδρο Ολάγια, Ελληνιστής – συγγραφέας.
Ο στόχος του Φεστιβάλ Ικαρίας μέσα από αυτή την ενέργεια είναι να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να σμίξει τη νεολαία της Αιγαιοπελαγίτικης Ελλάδας μέσω των μύθων που υπάρχουν σε όλα τα νησιά μας.
Όλες οι συμμετοχές του περσινού και φετινού συνεδρίου θα εκδοθούν σε κοινό τόμο υπό τον τίτλο «Μύθοι του Αιγαίου από μαθητές για μαθητές».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 7774122


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.