Η Μυθολογία από Μαθητές για Μαθητές

Από το Σάββατο 26 ως τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη οι μαθητές των νησιών του Αιγαίου έχουν μια ιδιότυπη συνάντηση. Θα συναντηθούν στο Γλαρέδο της Ικαρίας για να διηγηθούν και να αναπαραστήσουν μύθους του τόπου τους. Οργανωτής είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία Φεστιβάλ Ικαρίας, που φιλοξενεί το 4ο Μυθολογικό Συνέδριο με θέμα: «Η Μυθολογία από Μαθητές για Μαθητές» μέρος Β΄ (το πρώτο είχε γίνει πέρσι με τη συμμετοχή μαθητών του Βορειοανατολικού Αιγαίου), στην αίθουσα Γλαρέδου Αγ. Κηρύκου Ικαρίας στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2009. Οι μαθητές από επιλεγμένα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου, όπως του Βάμου Χανίων, του Ιπποκρατείου Κω, του Κουτσουρά Λσιθίου, αλλά και της Αλοννήσου και της Χαλκίδας κ.ά. θα παρουσιάσουν το μύθο του τόπου τους, ενώπιον επιτροπής ειδικών επιστημόνων.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Φάνης Κακριδής, ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Χαρούλα Κοτσάνη, Εκπαιδευτικός, Μιχάλης Μερακλής, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμητρα Μήττα, φιλόλογος – συγγραφέας, Πέδρο Ολάγια, Ελληνιστής – συγγραφέας.
Ο στόχος του Φεστιβάλ Ικαρίας μέσα από αυτή την ενέργεια είναι να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να σμίξει τη νεολαία της Αιγαιοπελαγίτικης Ελλάδας μέσω των μύθων που υπάρχουν σε όλα τα νησιά μας.
Όλες οι συμμετοχές του περσινού και φετινού συνεδρίου θα εκδοθούν σε κοινό τόμο υπό τον τίτλο «Μύθοι του Αιγαίου από μαθητές για μαθητές».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 7774122