Αρχική Νέα Η ομορφιά της Ελλάδας σε ένα time lapse βίντεο

Η ομορφιά της Ελλάδας σε ένα time lapse βίντεο

Μέσα σε ένα βίντεο περνά όλη η ομορφιά της Ελλάδας. Η ιδέα ανήκει σε δύο ταλαντούχους Έλληνες κινηματογραφιστές, τον Φώτη Τραγανουδάκη και τον Κώστα Γκολέμη, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα βίντεο χρησιμοποιώντας την τεχνική του time lapse. Πώς προέκυψε όμως αυτό; Όπως αναφέρει ο κ. Τραγανουδάκης «είχαμε δει ανάλογα βίντεο γυρισμένα στο εξωτερικό και είπαμε να δοκιμάσουμε κι εμείς για ένα βιντεάκι γυρισμένο στην Ελλάδα. Μελετήσαμε τις διαδικασίες και σε συνεργασία με μηχανουργούς και ηλεκτρονικούς φτιάξαμε τις κατασκευές που είναι απαραίτητες για την τεχνική αυτή».

Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στην Αττική, τη Χαλκίδα και την Άνδρο, ενώ το συνολικό κόστος ξεπέρασε τις 5.000 ευρώ. «Η χρηματοδότηση έγινε αποκλειστικά από εμάς και το κάναμε μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και θέλαμε να το δείξουμε», συμπλήρωσε ο κ. Τραγανουδάκης.

Οι δύο δημιουργοί έδειξαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θεωρητικά θα πρέπει να επιβραβεύει και να προωθεί ανάλογες προσπάθειες, αλλά εκεί συνάντησαν την πλήρη αδιαφορία. «Προφανώς έχουν άλλα πράγματα να ασχοληθούν από την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό» λέει με ειρωνική διάθεση ο κ. Τραγανουδάκης. «Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε σε κάποιες διαφημιστικές εταιρείες, αλλά ούτε εκεί βρήκαμε ανταπόκριση δεδομένου ότι η αγορά δεν κινείται καθόλου αυτή την περίοδο. Το μόνο κέρδος που είχαμε από την απόπειρα αυτή είναι η ηθική ικανοποίηση να ακούμε τα καλά σχόλια όσων βλέπουν το βίντεο» επισημαίνει. «Κάτι είναι κι αυτό» συμπληρώνει και καταλήγει λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη συμβολή της Τάνιας Γιαννούλη που έγραψε την πολύ όμορφη μουσική που συνοδεύει το βίντεο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.