Αρχική Infokids Υγεία Η ορθοστασία της εγκύου επηρεάζει το κεφάλι του εμβρύου

Η ορθοστασία της εγκύου επηρεάζει το κεφάλι του εμβρύου

Η ορθοστασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πιθανόν να προκαλεί επιβράδυνση της νοητικής ανάπτυξης του εμβρύου και να αυξάνει τις πιθανότητες γέννησης του με μικρή περίμετρο κρανίου, σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος δημόσιας υγείας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Ρότερνταμ.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Άλεξ Μπούρντορφ , διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που λόγω της δουλειάς τους είναι αναγκασμένες να εργάζονται όρθιες ή να περπατάνε πολλές ώρες καθημερινά, γεννάνε μωρά με κεφάλι περίπου 3% μικρότερο -ή ένα εκατοστό περίπου- σε σχέση με τις υπόλοιπες εγκύους που δεν είναι υποχρεωμένες να μένουν όρθιες.

Κατά πόσο πάντως αυτή η διαφορά στην ανάπτυξη του κεφαλιού έχει μακροπρόθεσμη επίπτωση για το παιδί, δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές.«Δεν είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό. Υπάρχουν όμως σαφείς ενδείξεις πως ένα μικρότερο κεφάλι μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην νοητική ανάπτυξη», δήλωσε ο Μπούρντορφ, αν και, όπως είπε, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς ποια θα είναι τελικά η επίδραση σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Σε συλλογικό επίπεδο πάντως, κατά τους ερευνητές, τα παιδιά με μικρότερο κεφάλι θεωρείται ότι κάνουν ένα ξεκίνημα από δυσμενέστερη θέση, όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νου τους.

Οι γυναίκες που θα πρέπει να δείξουν μέγιστη προσοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι εκείνες που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας είναι υποχρεωμένες να στέκονται όρθιες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, ενώ παράλληλα ο γυναικολόγος τους έχει ήδη ενδείξεις ότι το έμβρυό τους έχει μικρότερο βάρος του αναμενόμενου.Από την άλλη, σύμφωνα με την μελέτη, μία εργασία που είναι σωματικά απαιτητική δεν φαίνεται να επιδρά αρνητικά στο μέγεθος και το βάρος του μωρού, ούτε στη διάρκεια του τοκετού. Επίσης δεν παρατηρήθηκε καμία επίπτωση στο έμβρυο, αν η έγκυος εργάζεται μέχρι τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter