Η πιο τρυφερή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία από Καστανίδη Α.

«Μια φορά και έναν καιρό στη Μαγική χώρα των Χριστουγέννων, δηλαδή στην Xmas-Land, μαζεύτηκαν τα ξωτικά, οι νεράιδες και τα παιδιά για να κάνουν συμβούλιο. Συμβούλιο γιατί λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, κάποιος έλειπε από την χαρούμενη παρέα, κάποιος σημαντικός! Τα ξωτικά και οι νεράιδες μετρούσαν ξανά και ξανά τα παιδάκια και πάντα έβγαζαν να λείπει ένα! «Πώς θα γίνει η μεγάλη γιορτή, αν λείπει ένα από τα παιδάκια μας;» είπε θλιμμένη η νεράιδα του χιονιού. Ποιος λείπει, ποιος λείπει; αναρωτιόντουσαν τα παιδάκια, κοιτάζοντας μια αριστερά και μια δεξιά… «Λείπει η μικρή Χριστινούλα από την Ελλάδα!» είπε ο Giovanni…

Μα η μικρούλα είχε δώσει μία υπόσχεση και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να την αθετήσει .Οι φίλοι της τα παιδιά του ορφανοτροφείου την περίμεναν για τη γενική πρόβα της γιορτής πριν τα Χριστούγεννα.Ολοι μαζί είχαν φτιάξει τα στολίδια του δέντρου και τον υπόλοιπο διάκοσμο της αίθουσας.Οι κυρίες που εργάζονταν στο ορφανοτροφείο είχαν φτιάξει τις στολές που θα φορούσαν τα παιδιά στη θεατρική παράσταση.Ο τίτλος της παράστασης «Η πιο τρυφερή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» .Το έργο πραγματευόταν την ιστορία δύο αδελφών που μεγάλωσαν σε ορφανοτροφείο και μετά από πολλά χρόνια ξαναβρήκαν τη μαμά τους την ημέρα των Χριστουγέννων.Τα παιδιά είχαν γράψει το σενάριο ,εξάλλου κρυφός πόθος όλων ήταν να ξαναβρούν την οικογένειά τους.Το καμπανάκι χτύπησε τρεις φορές και η πρόβα ξεκίνησε .

Τα μικρά παιδιά παρίσταναν τα παιδιά του ορφανοτροφείου ,παιδιά που αναζητούσαν μόνο αγάπη.Οταν στο έργο τα δύο αδέλφια βρήκαν τη μαμά τους, δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια όλων.Η Χριστινούλα είχε μία έκπληξη για τα παιδιά ,ντυμένη Αη Βασίλης πρόσφερε τριγωνάκια και γλυκά σε όλους.Ο Αγιος των παιδιών δεν κάνει διακρίσεις πηγαίνει δώρα σε όλα τα παιδιά.Τώρα που η υπόσχεσή της εκπληρώθηκε μπορούσε να φύγει για την Xmas-Land, ίσα που προλάβαινε. Το δικό της δώρο οι φίλοι της την περίμεναν για τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου που δίνει νόημα στη ζωή,τα Χριστούγεννα.