Αρχική InfoMommy Υγεία Η πρώτη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς μέσω twitter

Η πρώτη εγχείριση ανοιχτής καρδιάς μέσω twitter

"Καλωσήρθατε στο νοσοκομείο Memorial Hermann, στο Χιούστον του Τέξας, απ' όπου θα παρακολουθήσετε για πρώτη φορά σε ζωντανή μετάδοση μέσω twitter μία επέμβαση ανοιχτής καρδιάς με διπλό bypass. Παρακάτω θα βλέπετε τα tweets, τις εικόνες και τα βίντεο από τη διαδικασία βήμα βήμα." Τάδε έφη o 53χρονος Ελληνοαμερικανός χειρουργός δρ Μιχαήλ Μακρής, ο οποίος με το βοηθό του δρ Παρές Πατέλ πραγματοποίησαν μια εγχείριση διπλού μπάι-πας, την οποία μετέδιδαν ζωντανά μέσω του Twitter, με σύντομα μηνύματα (140 χαρακτήρων) και φωτογραφίες.

Παγκόσμια πρωτοπορία λέμε εμείς, από ένα μυαλό ελληνικό. Ο δρ Μιχαήλ Μακρής έγραψε ιστορία στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, ο χειρουργός είχε προσδέσει μια κάμερα στο κεφάλι του και έτσι ο βοηθός του μπορούσε να τραβάει φωτογραφίες της εγχείρισης, τις οποίες ανέβαζε στο Twitter. Συχγρόνως απαντούσαν σε ερωτήσεις που έθεταν στη χειρουργική ομάδα όσοι -περίπου 5.100 άτομα- ακολουθούσαν τον λογαριασμό @houstonhospital του νοσοκομείου στο Twitter.


H επιτυχής εγχείριση έγινε σε έναν 57χρονο ασθενή στο νοσοκομείο Memorial Hermann του Χιούστον στο Τέξας και είχε δίωρη διάρκεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.