Αρχική InfoBaby Τοκετός Η πρώτη επίσκεψη του νήπιου στο μαιευτήριο για να δει τη μαμά

Η πρώτη επίσκεψη του νήπιου στο μαιευτήριο για να δει τη μαμά

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιλήσατε διεξοδικά στο μεγαλύτερο παιδί για το νέο μέλος που θα προστίθετο σε λίγο στην οικογένεια. Οι αντιδράσεις ποίκιλλαν, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν κάθε φορά το παιδί, αλλά και την αναπτυξιακή του ωριμότητα θα λέγαμε.

Και έφτασε επιτέλους, η ώρα του τοκετού για την οποία επίσης το μεγαλύτερο παιδί σας είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά από τους δύο γονείς. Τι γίνεται όμως  τώρα που επιμένει να έρθει στο μαιευτήριο για να δει τη μανούλα, που έχει αρχίσει να του λείπει πλέον, αλλά να δει και αυτό το νέο πλασματάκι που του έχει εξάψει τη φαντασία τόσους μήνες τώρα.

Αν λοιπόν αποφασίσετε με το σύζυγό σας να γίνει η επίσκεψη του παιδιού στο μαιευτήριο, οι χειρισμοί σας αυτή την πρώτη φορά μετά τον τοκετό πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Καταρχάς, ασχοληθείτε μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερο και σε δεύτερη φάση δείξτε του το μωρό.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν αναφέρεστε στο μωρό να λέτε "το νέο σου αδερφάκι" και όχι "το καινούργιο μας μωρό".

Μην πιέζετε το παιδί να κάνει περισσότερα τη δεδομένη εκείνη στιγμή απ' όσα θέλει. Αν του ρίξει απλώς μια ματιά και μετά θέλει να παίξει με ένα παιχνίδι, αφήστε το να το κάνει και μη νιώσετε απογοήτευση. Αν θέλει να το χαϊδέψει απαλά ή ακόμα και να το κρατήσει στην αγκαλιά του -με τη βοήθειά σας πάντα- επιτρέψτε το, γιατί έτσι θα εξοικειωθεί μαζί του και θα "σπάσει ο πάγος" μεταξύ του παιδιού και του άγνωστου που έρχεται να κατοικήσει στο σπίτι σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.