Αρχική InfoMommy Νέα Η Σκευωρία των Δελφινιών στο Λουτρό των Αέρηδων

Η Σκευωρία των Δελφινιών στο Λουτρό των Αέρηδων

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης φιλοξενεί στο Λουτρό των Αέρηδων, το ιστορικό χαμάμ της Πλάκας, την έκθεση της Λυδίας Βενιέρη, με τίτλο: «Η Σκευωρία των Δελφινιών». Παρεμβατικά στο χώρο γλυπτά, επεξεργασμένες ψηφιακές φωτογραφίες τυπωμένες και ένα 18λεπτο βίντεο, ξετυλίγουν την ιστορία της Σκευωρίας των Δελφινιών στο μαγικό και στοιχειωμένο από παραμύθι χώρο του Λουτρού των Αέρηδων.

Το άκρον άωτον μιας σκευωρίας είναι η σύμπτωση. Η μεγάλη νομοτέλεια αποφασίζει να απαλλάξει τη Γη από την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά τα δελφίνια συλλαμβάνουν ένα πλάνο διάσωσης, μια πλανητική έξοδο. Το ανθρώπινο είδος μεταβάλλεται σε ένα νομαδικό, σαν μύκητα οργανισμό. Ακολουθούν τα στάδια της μύησης στην επιλεκτική μνήμη, το πάρτυ των αποχαιρετισμών, το μυστήριο της κοινωνίας του Μυστικού Δείπνου όπου άνθρωποι και ζώα αποκτούν κοινή συνείδηση.

Στο τέλος αποκαλύπτεται η σκευωρία των δελφινιών: δεν υπάρχει προορισμός στη βουβή μετακίνηση των πληθυσμών, μια κι η γη της επαγγελίας δεν βρέθηκε κι όλοι τώρα συμμετέχουν στην πορεία των διαλέκτων της ζωής κι επίσημα ακολουθούν την αέναη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής.

Μετά την Χειμερία Νάρκη και το Forever After, η Σκευωρία των Δελφινιών κλείνει την τριλογία της Βενιέρη που έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα στο Παρίσι και την Νέα Υόρκη.

Η Λυδία Βενιέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Παρίσι όπου παρέμεινε 15 χρόνια στην διάρκεια των οποίων έγινε διεθνώς γνωστή. Το έργο της, ζωγραφικό, γλυπτικό, video, φωτογραφικό, ορίζεται από μια προσωπική μυθολογία που φέρει μέσα της την ιστορική μνήμη και τον συμβολισμό με ένα τρόπο ιδιαίτερο που ξεπερνά την αφήγηση μέσω του λόγου. Τα τελευταία 12 χρόνια ζει στην Νέα Υόρκη. Συνεργάζεται μόνιμα με την γκαλερί Stux στην Νέα Υόρκη, την γκαλερί Quang στο Παρίσι και την γκαλερί Terra Tokyo στην Ιαπωνία.

Η έκθεσή της στο Λουτρό των Αέρηδων, που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την Βενιέρη, θα παραμείνει για τους τρεις χειμωνιάτικους μήνες.

Την έκθεση επιμελείται η Νάντια Αργυροπούλου.

http://www.venieri.com/DolphinConspiracy/

Πότε: έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: 9:00 - 14:30 εκτός Τρίτης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
Λουτρό των Αέρηδων
Κυρρήστου 8, Πλάκα, 105 56 Αθήνα
210-32 29 031
www.melt.gr

Φωτογραφίες έκθεσης: Γιώργος Βδοκάκης


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.