Αρχική Νέα Η Τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην Εκπαίδευση

Η Τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην Εκπαίδευση

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ και η Γαλλική Πρεσβεία - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνδιοργανώνουν την 3η ετήσια ημερίδα με τίτλο: Όταν η Τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην Εκπαίδευση.
Αυτό το γενικό θέμα εξειδικεύεται φέτος στη διδασκαλία μέσω Τέχνης, και μάλιστα στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ομιλητές θα είναι από την ακαδημαϊκή και την καλλιτεχνική κοινότητα της Ελλάδας και της Γαλλίας και θα καταθέσουν γνώσεις και απόψεις πάνω στα αντίστοιχα Προγράμματα Σπουδών των δύο αυτών χωρών, δίνοντας τροφή σε γόνιμες συγκρίσεις.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί, μέσα από θεωρητικές εισηγήσεις, από προβολές και από ζωντανές παρουσιάσεις ενδεικτικών δράσεων, η δυνατότητα της Τέχνης να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό και χαρισματικό παράγοντα μάθησης.

Τα φλέγοντα ερωτήματα που θα θιγούν στο πλαίσιο της ημερίδας είναι:
•ποια ερευνητικά αποτελέσματα καθορίζουν το σύγχρονο ρόλο της αισθητικής αγωγής στο Πρωτοβάθμιο Σχολείο;
•εκτός από την αυταπόδεικτη αξία της αισθητικής αγωγής, πώς μπορεί η Τέχνη να συμβάλλει στη μάθηση;
•πώς μπορεί να ενσωματωθεί στις διδακτικές διαδικασίες των υπόλοιπων μαθημάτων;
•ως προς αυτούς τους προβληματισμούς, τι αντανακλαστικά δείχνουν τα σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών;
•πόσο ικανός είναι ο σημερινός δάσκαλος και νηπιαγωγός να ανταποκριθεί στο ρόλο του εφαρμοστή καλλιτεχνικών δράσεων με τους μαθητές του;

Σε ποιους απευθύνεται η ημερίδα
Η ημερίδα απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, εκπαιδευτικούς αισθητικής και μουσειακής αγωγής, παράγοντες εκπαιδευτικού σχεδιασμού, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, γονείς, καλλιτέχνες, παράγοντες πολιτιστικών κέντρων φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων κ.ά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010, 9.30π.μ. – 2.00μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.