Η Τουραντό και η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11/12)

Τα παιδιά γιορτάζουν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, και η Τουραντό τους εύχεται χρόνια πολλά με μια ξεχωριστή παράσταση. Ο θίασος Αδράχτι περιμένει όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν την ιστορία της Τουραντό, της σκληρόκαρδης βασιλοπούλας της Κίνας. Μετά το τέλος της πρώτης παράστασης (11.15) η Τουραντό θα κάνει face painting με φανταστικά σχέδια, θα παίξει πρωτότυπα παιχνίδια, θα δώσει μπαλόνια στα παιδιά σε ένα πάρτι μόνο για τους μικρούς θεατές!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Πρόκειται για το περίφημο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, σε μια έξοχη θεατρική διασκευή για παιδιά από τον εξαιρετικό στο είδος, Γιάννη Καλαντζόπουλο,μουσική του Δημήτρη Λέκκα και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου.
Η σκληρόκαρδη Τουραντό, πριγκίπισσα της Κίνας, θα πάρει για άντρα της όποιον απαντήσει σωστά σε τρία μυστηριώδη αινίγματα που θα του βάλει. Ο νόμος λέει ότι όποιος τα καταφέρει, θα πάρει για γυναίκα του την Τουραντό. Αλλιώς, τιμωρείται. Με φόντο την εξωτική Κίνα και το παλάτι του πατέρα της, του Αυτοκράτορα Αλτούμ, διαδραματίζονται οι πιο κωμικές καταστάσεις. Οι μηχανορραφίες του Πανταλόνε και οι γκάφες της πρωθυπουργού Ταρτάλια, ο κωμικός χορός των νάνων αλλά και του κινέζικου αυτοκρατορικού Δράκοντα. Μας μαγεύουν η ομορφιά και η εξυπνάδα της Τουραντό αλλά και η συγκινητική αξιοπρέπεια και υπομονή της πιστής της σκλάβας, Αδέλμα. Τέλος, η εμφάνιση ενός μυστηριώδη ξένου, του Καλάφ, έρχεται να ανατρέψει την ιστορία και να οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις!

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Ζωή Αβραμίδου, Μανώλης Καζαμίας, Δέσποινα Μακρή,
Γιώργος Παπαευσταθίου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Χριστίνα Σιμιτζή
Σκηνικά – κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Πότε: Κάθε Κυριακή
Ώρα έναρξης 11. 15 & 15.00
Τιμή εισιτηρίου €14 τα δυο άτομα
Διάρκεια παράστασης 90’
Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις 210 8848126 & 6946 20999