Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Η 10χρονη κόρη μου, που ήδη βιώνει την προεφηβεία της, νομίζω πως σύντομα θα γίνει μια μικρή δεσποινίδα. Πώς να την προετοιμάσω για την πρώτη της περίοδο χωρίς να την τρομάξω;

Η 10χρονη κόρη μου, που ήδη βιώνει την προεφηβεία της, νομίζω πως σύντομα θα γίνει μια μικρή δεσποινίδα. Πώς να την προετοιμάσω για την πρώτη της περίοδο χωρίς να την τρομάξω;

Μην ανησυχείτε και μην αισθάνεστε πως η κόρη σας θα είναι «διαφορετική» από τα άλλα συνομήλικά της κορίτσια, μας λέει η παιδίατρος Αντωνία Μοσχονά. Η εμμηνορρυσία αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο για 11χρονα και καθόλου σπάνιο για 10χρονα κορίτσια και απ’ ό,τι φαίνεται η κόρη σας ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.
Βέβαια, εσείς δεν πρέπει να περιμένετε την εμφάνιση των εμμήνων για να της μιλήσετε για την περίοδο και για το πώς να χρησιμοποιεί μια σερβιέτα. Είναι κάτι που μπορεί να της συμβεί στο σχολείο ή κάπου αλλού, έξω από το σπίτι και το παιδί πρέπει να γνωρίζει καλά τη διαδικασία για να μην πανικοβληθεί πρώτα απ’ όλα, υποστηρίζει η κ. Μοσχονά.. Εσείς η ίδια με τη στάση σας απέναντι στη δική σας περίοδο (αν δηλαδή είστε χαλαρή απέναντι στο θέμα αυτό και το αντιμετωπίζετε χωρίς ταμπού) , της έχετε ήδη δώσει το σωστό «μήνυμα», ότι δηλαδή πρόκειται για μια φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου σώματος, κατά την οποία τα ωάρια (που υπάρχουν στις ωοθήκες της πριν ακόμα από τη γέννησή της) αποβάλλονται με τη μορφή αίματος μέσω του κόλπου. Πείτε της λοιπόν ότι πρόκειται για μια λειτουργία που θα τη βοηθήσει να προχωρήσει… ακόμα ένα βήμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα αποχωριστεί τις αγαπημένες της ασχολίες, τις φίλες της ή τα παιχνίδια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.