Αρχική InfoMommy Νέα Η Google προσφέρει στη UNICEF 4 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του Παγκοσμίου Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της Πολιομυελίτιδας για το 2011

Η Google προσφέρει στη UNICEF 4 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του Παγκοσμίου Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της Πολιομυελίτιδας για το 2011

Η UNICEF έλαβε δωρεά 4.000.000 δολαρίων από τη Google, για την υποστήριξη προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας.

Οι πρόσφατες επιδημίες σε Κονγκό, Κένυα, Λιβερία, Τατζικιστάν έχουν ελαττώσει τα αποθέματα εμβολίων. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τη UNICEF να εξασφαλίσει εμβόλια κατά της ασθένειας και να συνεχίσει την προσπάθειά της για την εξάλειψη της ασθένειας και το 2011.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι τα πλέον ευάλωτα στη νόσο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή ή μόνιμη παράλυση των μυών, αναπηρία, καθώς και σε παραμορφώσεις των άκρων. Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα παιδιά που επιβιώνουν της πολιομυελίτιδας, να έχουν σοβαρές πιθανότητες να περνούν την υπόλοιπη ζωή τους έχοντας σοβαρή αναπηρία. Περίπου ένα στα 200 με 400 παιδιά που έχουν μολυνθεί, κινδυνεύει είτε να χάσει τη ζωή του, είτε να μείνει παράλυτο.

Η UNICEF και οι συνεργάτες της, βρίσκονται στην τελική ευθεία για την πλήρη εξάλειψη της ασθένειας. Από την έναρξη της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας, ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονταν σε ετήσια βάση, μειώθηκε πάνω από 99%-από 350.000 το 1988 σε 1.606 περιπτώσεις το 2009.

Μένουν όμως πολλά να γίνουν ακόμη, για να διασφαλιστεί ότι αυτή η πρόοδος θα είναι μόνιμη. Η πολιομυελίτιδα είναι ακόμα ενεργή σε τέσσερις ενδημικές χώρες, σε τέσσερις χώρες που επανεδραιώθηκε και σε έντεκα που επανεμφανίστηκαν κρούσματα, και μόνο αυτή τη χρονιά, μια επιδημία στο «καθαρό» μέχρι τώρα Τατζικιστάν αντιπροσώπευε πάνω από το 62% των νέων κρουσμάτων της ασθένειας.

Η συμβολή της Google θα ενδυναμώσει τη UNICEF στο να προσεγγίσει τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και αυτά που μένουν στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές. Η επιχορήγηση θα επιτρέψει στη UNICEF να προμηθευτεί εμβόλια, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες για τις εκστρατείες εμβολιασμού. Η UNICEF και το δίκτυο των εθνικών επιτροπών της, θα προσελκύσουν πόρους για πρόσθετη χρηματοδότηση για τη στήριξη των προγραμμάτων κατά της πολιομυελίτιδας.

Δυο λόγια για τη UNICEF
Η UNICEF δρα στο πεδίο σε πάνω από 150 χώρες ή περιοχές για να βοηθήσει τα παιδιά να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την εφηβεία. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εμβολίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως και υποστηρίζει την παιδική υγεία και τη διατροφή, τη δημιουργία εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ποιοτική βασική εκπαίδευση για όλα τα αγόρια και τα κορίτσια, καθώς και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS. Η UNICEF χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από εθελοντικές συνεισφορές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.