Αρχική Περιβάλλον Η Greenpeace ξανά στις Κυκλάδες για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου

Η Greenpeace ξανά στις Κυκλάδες για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου


Τι λέτε; Θα βοηθήσουμε την Greenpeace να δημιουργήσει ένα θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες; Διαβάστε όλα όσα μας περιγράφουν από το πρόσφατο ταξίδι τους εκεί, κι ας κάνουμε ο καθένας μας ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τις θάλασσές μας.
"Μόλις γυρίσαμε από ένα ακόμη σημαντικό για την εκστρατεία της θάλασσας, ταξίδι μας στις Βόρειες Κυκλάδες. Στόχος του ταξιδιού ήταν να συνεχίσουμε τη δουλειά πεδίου που κάνουμε εδώ και 4 χρόνια στην περιοχή, με σκοπό τη δημιουργία του πρώτου θαλάσσιου καταφυγίου στη χώρα μας.

Από την παρουσία μας σε Σύρο, Άνδρο και Τήνο, διαπιστώσαμε αμέσως ότι η επικοινωνία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών επαγγελμάτων που συνδέονται με τη θάλασσα και τον τουρισμό, βρήκε αμέσως θετική ανταπόκριση.

Έχοντας «στις βαλίτσες» μας τις 40.000 υπογραφές των ανθρώπων που συμφωνούν με τη δημιουργία καταφυγίου στην περιοχή, αλλά και τη δύναμη που πήραμε από τη δικαστική μας δικαίωση στην ειρηνική, μη-βίαιη δράση μας απέναντι στη μηχανότρατα τον περασμένο Απρίλιο, μιλήσαμε τόσο με τους δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, όσο και με εκπροσώπους τουριστικών επαγγελμάτων και ξενοδόχων, δύτες και παράκτιους ψαράδες. Παρουσιάσαμε αναλυτικά την πρόταση για θαλάσσιο καταφύγιο στην περιοχή των Βόρειων Κυκλάδων που θα ωφελήσει όχι μόνο τους παράκτιους ψαράδες της περιοχής, αλλά και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της, εξασφαλίζοντας παράλληλα φτηνό και προσιτό ψάρι στους Έλληνες καταναλωτές. Μία προστατευόμενη περιοχή άλλωστε, αποτελεί πόλο έλξης και για τους τουρίστες, ενώ μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον εναλλακτικό τουρισμό.

Θετική και με πολλές επιπλέον υπογραφές για την εκστρατεία ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου. Ντόπιοι και τουρίστες ενημερώθηκαν από τους εθελοντές μας για τις πρακτικές συμβουλές που περιλαμβάνονται στον Οδηγό της Greenpeace το «Εγχειριδίου του Καλού Ψαροφαγά», που μιλά με τρόπο απλό και συγκεκριμένο για το τι σημαίνει βιώσιμη αλιεία και κατανάλωση ελληνικού ψαριού. Η ενημέρωση μάλιστα συνοδεύτηκε και από μία νόστιμη κακαβιά μαγειρεμένη με ψάρια από τους παράκτιους ψαράδες της περιοχής, ενώ ο κόσμος διασκέδασε με το παιχνίδι γνώσης «Τι Ψάρια Πιάνεις;».

Οι όμορφες Βόρειες Κυκλάδες χρειάζονται ΤΩΡΑ το θαλάσσιο καταφύγιο που μπορεί να εξασφαλίσει θάλασσα γεμάτη ζωή! Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.greenpeace.org/greece/el/blog/blog_antzela_lazou/blog/41691/?utm_source=silverpop_mailing&utm_medium=email&utm_content=newsletter_august&utm_campaign=all&utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter_08_August_2012%20(1)&utm_content= και βάλτε την υπογραφή σας!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.