Αρχική Συνεντεύξεις Η 'Singlemamma' που έγινε διάσημη για το χιούμορ της

Η 'Singlemamma' που έγινε διάσημη για το χιούμορ της

  "Το πραγματικό μου όνομα είναι Giovannella και είμαι 43 ετών" , συστήνεται η διάσημη πλέον ιταλίδα κομικογράφος που έχει το ψευδώνυμο Giomo από τα αρχικά του ονοματεπώνυμού της.  "Ζω στην Σαρδηνία, νότια από την Όλμπια. Σπούδασα εικονογράφος στο Ευρωπαϊκό Ινστιτουτο Ντιζάιν στη Ρώμη όπου γνώρισα τον πρώην άντρα μου". Και είναι σίγουρα ότι κάθε άλλο παρά φανταζόταν το μέλλον που της προετοίμαζε η μοίρα και προφανέστατα το ταλέντο της. Η Giovannella Monaco είναι από τις γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω. Μετέτρεψε την αδυναμία της σε δύναμη και σάρκασε με τόσο εύστοχο τρόπο τα καθημερινά προβλήματα μιας χωρισμένης μητέρας στη σειρά κόμικς "Singlemamma" που συντάχθηκαν μαζί της φανατικά χιλιάδες αναγνώστες.

Θα ήθελα να μάθω την ιστορία πίσω από το  Singlemamma. Πότε και πώς ξεκινήσατε να το σχεδιάζετε και να το γράφετε;

Όταν το 2003 χώρισα, αποφάσισα να φύγω από τη Ρώμη και να γυρίσω στη Σαρδηνία, την πατρίδα μου, μαζί με τα παιδιά μου, τον Manuel που ήταν 6 χρονών και την Roberta (Robi) που ήταν δύο χρονών.  Αρχικά δυσκολεύτηκα  να βρω δουλειά μέχρι που συνάντησα μία εκδότρια που έδειξε ενδιαφέρον για τα σχέδιά μου και μου ζήτησε να ετοιμάσω ένα κόμικ. Έτσι λοιπόν εμπνεύστηκα την Cinzia Leone και... φαίνεται ότι τα κατάφερα! Πίστευα ότι οι περιπέτειες μιας χωρισμένης μητέρας με δύο γιους που παλεύει για την καθημερινή ζωή, που προσπαθεί να επιβιώσει μετά από ένα διαζύγιο και ψάχνει για δουλειά, ήταν ένα ενδιαφέρον ξεκίνημα για μια σειρά κόμικ. Έτσι δημοσίευσα τα 40 πρώτα μου επεισόδια.

Κι αυτά ήταν αρκετά για να σας κάνουν αρκετά δημοφιλή.

Υπήρξε μια μικρή επιτυχία. Ήμουν πολύ περήφανη. Και τα παιδιά μου συνεχώς με ρωτούσαν: "Τώρα θα είμαστε διάσημοι;" Υπάρχει πράγματι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι διαβάζουν φανατικά τις περιπέτειες της "singlemamma" . Έγραψα και ζωγράφισα όλα τα επεισόδια σκεπτόμενη όλες τις μητέρες και τα καθημερινά τους προβλήματα και πραγματικά ξαφνιάστηκα όταν είδα ότι τα κόμικς μου άρεσαν ακόμα και στα παιδιά!
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ξαφνικά στη Σαρδηνία όλα "σταμάτησαν".

Πότε βγήκε το δεύτερο βιβλίο;

Τον Δεκέμβριο του 2005 γνώρισα τον τωρινό μου σύντροφο, τον Albert που είναι κι εκείνος εικονογράφος. Μαζί φτιάξαμε λοιπόν κάποια παιδικά βιβλία αλλά κυρίως ασχοληθήκαμε με την επικοινωνία της προστασίας του περιβάλλοντος. Φτιάχνουμε φυλλάδια, κάρτες και αντικείμενα. Μπορείτε να τα δείτε όλα στο website www.mammalapis.it. Σκοπός είναι τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους να ενδιαφερθούν περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος.
Όμως η ''Singlemamma'' μου έλειπε. Έτσι το 2009, εξέδωσα το δεύτερο βιβλίο "Do not open that pig'', με κεντρικό θέμα την κρίση που ήταν πλέον εμφανής. Στο δεύτερο βιβλίο, θα έλεγα ότι οι χαρακτήρες εξελίχθηκαν, τα σχέδια είναι πιο σίγουρα και τα κείμενα ακόμα πιο αστεία.

Οι ιστορίες σας είναι αληθινές; Είναι αυτοβιογραφικές;

Αρκετές ιστορίες έχουν προκύψει πραγματικά από τη δική μου καθημερινότητα, κάποιες όμως έχουν κατασκευαστεί και κάποιες άλλες είναι οι ιστορίες που έχουν ζήσει οι φίλοι μου. Όμως πάντα υπάρχει ένα σαρκαστικό, ειρωνικό ύφος σε όσα συμβαίνουν κι αυτός είναι αληθινά ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίζω τη ζωή μου. Τελικά μάλλον μου φάνηκε πολύ χρήσιμο.

Με τι ασχολείστε αυτή την περίοδο;

Σκέφτομαι να συνεχίσω να δημοσιεύω τις ιστορίες μου στο Ίντερνετ. Το καινούργιο μου κόμικ με τον τίτλο "Live in country" διηγείται τη νέα μου ζωή, με το σύντροφό μου και τα τρία μου παιδιά!!! Ναι, πριν από 18 μήνες απέκτησα την μικρή μου Maia!

Αναζητήστε περισσότερα για την "Singlemamma" στο facebook


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.