Δωρεάν προβολή της ταινίας Η Γη είναι το Σπίτι μας για την Ημέρα του Παιδιού

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η Vodafone και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, στην ταινία «Η γη είναι το σπίτι μας» που προβάλλεται στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Οι προβολές της ταινίας θα είναι δωρεάν για το κοινό για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009.
 
Με θέμα το περιβάλλον, η ταινία «Η γη είναι το σπίτι μας», παρουσιάζει με απλό και ουσιώδη τρόπο το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ παράλληλα προτείνει καθημερινές μεθόδους για την αντιμετώπισή του, όπως την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακύκλωση. Με τη χρήση της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατων γραφικών που μπορεί κανείς να γνωρίσει αποκλειστικά στη «Θόλο», παρέχεται ένα μοναδικό θέαμα και μία μοναδική εμπειρία του εικονικού κόσμου, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και ζωντάνια και ενθουσιάζει το κοινό.
 
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους. Η παραγωγή απευθύνεται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, ενώ μετά το τέλος της προβολής οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τη μνήμη τους σε ένα ευχάριστο, εκπαιδευτικό και διαδραστικό παιχνίδι.
 
Από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2009, την ταινία «Η γη είναι το σπίτι μας» στη «Θόλο» επισκέφτηκαν περίπου 30.000 άτομα, εκ των οποίων 23.166 μαθητές από 472 σχολεία. Όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, σχολίασαν με ενθουσιασμό, τόσο το περιεχόμενο και την κινηματογραφική της τεχνοτροπία, όσο και την ίδια την πρωτοβουλία.
 
Την ταινία δημιούργησε η Vodafone σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το 2008, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει μικρούς και μεγάλους να συνεισφέρουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος. Για τη Vodafone, η περιβαλλοντική διαχείριση, καθώς επίσης και η ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών αποτελούν κεντρικούς άξονες του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει.
 
Για τις ώρες προβολής επισκεφθείτε το http://earth.tholos254.gr/ και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 212-2540204.