“Θέατρο της Ημέρας”: Βιωματικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη

Το Θέατρο της Ημέρας, που εδώ και 20 χρόνια αποτελεί την πηγή της εκπαίδευσης και των δραστηριοτήτων της Παιδαγωγικής θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, μεταφέρει την πολύχρονη εμπειρία του για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη.
Μολονότι η Ανδρομάχη Μοντζολή, που έχει την ευθύνη και τη βασική εμψύχωση του εργαστηρίου, και ο Λάκης Κουρετζής, δημιουργός της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού που θα συμμετέχει στο εργαστήρι, επί σειρά ετών δίδαξαν στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ καθώς και σε πολλά σεμινάρια εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στη Βόρεια Ελλάδα, δεν είχε προκύψει ως τώρα η ευκαιρία και δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για τη σταθερή παρουσία του θεατρικού παιχνιδιού και των εφαρμογών του στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, στελέχη περιβαλλοντολογικής αγωγής, επαγγελματικού προσανατολισμού και αγωγής υγείας, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και γονείς να παρακολουθήσουν το “Βιωματικό Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού”.
Με συνολική διάρκεια του εργαστηρίου 50 ώρες από τον Iανουάριο έως το Μάιο 2012 και για 10 ώρες κάθε 3ο Σαββατοκύριακο του μήνα (Σάββατο 3:00-8:00μ.μ. & Κυριακή 10:00π.μ.-3:00μ.μ.), το Βιωματικό Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Παιδ. Σταθμού – Νηπιαγωγείου «ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ», 1ο χλμ μετά τη γέφυρα του Ν. Ρυσίου (προς Χαλκιδική) 57500 στην Καρδία.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τηλ.: 210.69.29.090 – 210.69.95.777, fax: 2106923470
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Αθήνα) δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)