Αρχική Νέα Θαλάσσια χελώνα τραυματισμένη από παραγάδι στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη

Θαλάσσια χελώνα τραυματισμένη από παραγάδι στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι λουόμενοι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη είδαν με έκπληξη έναν κολυμβητή να τραβάει από τα ανοιχτά προς την παραλία κάτι πραγματικά μεγάλο. Τόσο μεγάλο όσο μία θαλάσσια χελώνα, η οποία κείτονταν ακίνητη στο βυθό, πληγωμένη από παραγάδι.
Ο ευαισθητοποιημένος κολυμβητής, τραβώντας τη χελώνα από τα σκοινιά του παραγαδιού -σημειωτέον, το αγκίστρι βρισκόταν στο στόμα του αμφίβιου- κατάφερε να τη βγάλει στην ακτή προκειμένου να της προσφέρει βοήθεια. Μικροί και μεγάλοι που μαζεύτηκαν γύρω από το ζώο πρόσφεραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να το διατηρήσουν στη ζωή, ενώ ο άνθρωπος που την έσωσε προσπαθούσε να βρει τρόπο να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών Αρχέλων, στη Γλυφάδα.

Το παράδοξο; Ενώ όλος ο κόσμος έσπευσε να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορούσε, η αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα του Πόρτο Ράφτη, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν αδιαφόρησαν επιδεικτικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.