Αρχική InfoMommy Νέα Θεραπευτική ρυθμική στη Θεσσαλονίκη (18/5)

Θεραπευτική ρυθμική στη Θεσσαλονίκη (18/5)

Τι είναι η θεραπευτική ρυθμική; Πρόκειται για έναν ευέλικτο τρόπο θεραπευτικής προσέγγισης ατόμων με αναπηρίες κατά την εκπαίδευσή τους.
Παρουσίαση του βιβλίου

Η Πρωτοπορία στην Θεσσαλονίκη και οι εκδόσεις Fagotto παρουσιάζουν το βιβλίο Θεραπευτική ρυθμική της Lucia- Kessler Κακουλίδη την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 7 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Η Θεραπευτική ρυθμική έχει μια σειρά εφαρμογών στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Στόχος αυτού του βιβλίου δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμα εγχειρίδιο με «συνταγές ασκήσεων» στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης, αλλά να λειτουργήσει ως ώθηση και ερέθισμα για μια διαφορετική και ισότιμη -ήτοι ανθρώπινη- αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες, προτείνοντας έναν πιο ευέλικτο και θεραπευτικό τρόπο προσέγγισης κατά την εκπαίδευσή τους.
Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικοθεραπευτές, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με την θεραπεία ή την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία ή ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, της ειδικής παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.
Επίσης απευθύνεται στους γονείς και στα παιδιά με αναπηρία, ελπίζοντας να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση και να συμβάλλει στο διάλογο για τη βελτίωση του τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Σπυρίδων- Γεώργιος Σούλης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- Μαρία Σαμαρά, Μουσικοθεραπεύτρια
και η συγγραφέας

Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης,
Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190

Θεραπευτική ρυθμική
Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία
Συγγραφείς: Lucia Kessler- Κακουλίδη

Θέμα: Ειδική αγωγή
Εκδότης: Fagotto
Σελίδες: 212
Ημ. Έκδοσης: 11/07/2011

Τιμή Πρωτοπορίας: 18,00€
Τιμή Εκδότη: 20,00€


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.