Αρχική InfoSchool Λύκειο Θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα

Θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα

Η πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν σταματά να εξελίσσεται μορφωτικά. Πριν από τρία χρόνια, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Χάρβαρντ εγκαινίασε το παράρτημά του στο όμορφο νεοκλασικό Μέγαρο Ιατρού στο Ναύπλιο. Έκτοτε, συνεχίζει να αναπτύσσει νέες δράσεις και προγράμματα, αποτελώντας μέρος της ακαδημαϊκής και πολιτιστικής κοινότητας του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών, καθώς και σημείο αναφοράς για ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα
Και τα δύο προγράμματα, τα οποία απευθύνονται τόσο σε Αμερικανούς όσο και σε Έλληνες φοιτητές, λειτουργούν χρόνια τώρα, πολύ πριν από την εγκατάσταση του Κέντρου στο Ναύπλιο. Σήμερα, σχεδιάζονται και οργανώνονται με γνώμονα την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς: το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Συγκρότημα Φουγάρο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αναμένεται, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, η οργάνωση ενός καλοκαιρινού προγράμματος για μαθητές λυκείου της περιοχής, το οποίο θα έχει το χαρακτήρα προπαρασκευής για το πανεπιστήμιο, αλλά και γνωριμίας με το ελληνικό κι αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης (καθώς κι ευκαιριών στο τελευταίο).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.