Θερινή Σχολή Παραμυθάδων

Δώσε κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει… Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Δώσε κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει… Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά πραγματοποιείται για έκτη χρονιά στο Τραγάκι Ζακύνθου.

Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιών
Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;
Πώς ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;
Πώς μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι;
Σίγουρα τα παραμύθια αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για την παιδική, αλλά και την ενήλικη ζωή των ανθρώπων.  Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στη ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στο χώρο της αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής αυτού του σεμιναρίου, Αβούρης Δημήτρης.
Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και εννέα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πώς προσεγγίζουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά, τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πώς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιον τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.
Αυτά και άλλα πολλά θα ειπωθούν στο σεμινάριο, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μελλοντικοί «παραμυθάδες» τη θεραπευτική αλλά και εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλιστούν με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του κόσμου των παραμυθιών.

Περίοδοι
• Κυριακή 19 Ιουλίου – Κυριακή 26 Ιουλίου 2009
• Δευτέρα 27 Ιουλίου – Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009
• Τρίτη 4 Αυγούστου – Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Κόστος συμμετοχής: Περιλαμβάνει: δίδακτρα, διαμονή, διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) ,δωρεάν εκδρομές, υλικό σεμιναρίου.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Επικοινωνία: Στα τηλέφωνα 210-7750653/ 6976330933

Ροή Ειδήσεων