Αρχική Νέα Θεσπίστε τις οικογενειακές συνελεύσεις

Θεσπίστε τις οικογενειακές συνελεύσεις

Τα παιδιά από την ηλικία των των πέντε και πάνω είναι σε θέση να συνεννοούνται και να κουβεντιάζουν, λέγοντας τα βασικά θέματα της καθημερινότητάς του στους γονείς τους. Μία φορά το μήνα, λοιπόν, ή ακόμα καλύτερα μία φορά την εβδομάδα -αυτό εξαρτάται από τους χρόνους σας, αλλά και τη διάθεση- είναι καλό η οικογένεια να συγκεντρώνεται με σκοπό το κάθε μέλος της να εκφράσει τα παράπονα που ενδεχομένως να έχει.

Οι "συνελεύσεις" αυτές μπορούν να γίνονται μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω από αυτό (π.χ. στο πάρκο, στον κήπο), μας λέει η οικογενειακή σύμβουλος Γεωργία Κάππου. Εκεί, σε κλίμα χαλαρό και ζεστή διάθεση μπορεί να συζητηθεί οτιδήποτε σημαντικό ή ασήμαντο αφορά την οικογένεια. Παρ' όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, ώστε η κουβέντα να μην παρεκτραπεί και ο ένας αρχίσει να επιτίθεται εναντίον του άλλου. Είναι μια καλή ευκαιρία, επίσης, με τις συζητήσεις αυτές τα παιδιά να εκφράσουν προς τους γονείς τους τα παράπονα που μπορεί να έχουν, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους μαλώσουν ή θα τιμωρηθούν γι' αυτό.

Από τη δική τους μεριά οι γονείς μπορούν να τους πουν πώς βλέπουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο, πώς τα πάνε με τις δουλειές του σπιτιού, κ.λπ.

Στόχος των γονιών θα πρέπει να είναι κάθε "συνέλευση" να διεξάγεται σε καλό κλίμα, και στο τέλος -και το πιο σημαντικό- είναι να γίνονται θετικά σχόλια για όλους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.