Αρχική InfoTeens Υγεία Θυμάρι κατά της ακμής

Θυμάρι κατά της ακμής

Μια ακόμα χρήση για το θυμάρι, που χρησιμοποιείται ως μυρωδικό καθώς επίσης και στην αρωματοποιία και την οδοντιατρική, προτείνουν Βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με ειδικούς του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λιντς το θυμάρι ενδεχομένως αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για την ακμή, που ταλαιπωρεί παρά πολλούς εφήβους.

Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μια πολύ καλή και άκρως φυσική εναλλακτική για τους πάσχοντες από ακμή που έχουν ευαίσθητο δέρμα και συνήθως εμφανίζουν ερεθισμούς εξαιτίας της εφαρμογής αντιβακτηριακών αλοιφών.

Οι ερευνητές διερεύνησαν την επίδραση του θυμαριού, της σμύρνας και του κατιφέ στο βακτήριο Propionibacterium acnes το οποίο προκαλεί ακμή προσβάλλοντας τους πόρους του δέρματος. Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους χρησιμοποίησαν βάμματα – δηλαδή αλκοολούχα εκχυλίσματα – των φυτών.

Η μελέτη έδειξε ότι όλα τα φυτικά βάμματα που δημιούργησαν οι ειδικοί εξολόθρευαν το βακτήριο της ακμής μέσα σε πέντε λεπτά. Ωστόσο το θυμάρι αποδείχθηκε το πιο ισχυρό φάρμακο ενάντια στην ακμή.

Φάνηκε επίσης να είναι αποτελεσματικότερο από το υπεροξείδιο του βενζολίου, το κύριο δραστικό συστατικό των περισσότερων αλοιφών και καθαριστικών προϊόντων για το δέρμα τα οποία χρησιμοποιούν τα άτομα με ακμή.

Οι ερευνητές σημείωνουν ότι το κύριο πρόβλημα με τα φάρμακα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου είναι οι παρενέργειες όπως το αίσθημα καύσου και οι δερματικοί ερεθισμοί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter