Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Αποφύγετε το κρυολόγημα με τα σωστά βότανα

Αποφύγετε το κρυολόγημα με τα σωστά βότανα

Εχινάκεια, πιπερόριζα και σκόρδο τρία φυτικά προϊόντα ικανά να θωρακίσουν τον οργανισμό μας αλλά και να μας βοηθήσουν να αναρρώσουμε γρήγορα από ένα κρυολόγημα.

Σύμφωνα με έρευνα της σχολής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ η τακτική χρήση της εχινάκειας συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση από κρυολόγημα κατά περίπου μιάμιση ώρα και ότι μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος περίπου κατά 50%.

Εξίσου ευεγερτική είναι η λήψη πιπερόριζας, καθώς όπως έδειξε μελέτη επίσης του Πανεπιστημίου στο Κονέκτικατ μόνο το 32% όσων λάμβαναν πιπερόριζα κρυολόγησαν μετά από 4 μήνες. Άλλη καναδική μελέτη έδειξε ότι από τα 256 άτομα που πήραν πιπερόριζα, μετά από 4 μήνες αντιμετώπισαν κατά 25% λιγότερα κρυολογήματα από όσους πήραν ένα εικονικό φάρμακο.
Φτιάξτε έγχυμα με 2-3 φετες νωπής πιπερόριζας (1γρ) για 5 λεπτά σε ένα φλυτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε έως και 5 φλυτζάνια την ημέρα.

Ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά θεωρείται η αλλικίνη, συστατικό που βρίσκεται και στο σκόρδο. Έρευνα του Garlic Center στο Σάσεξ της Μ. Βρετανίας σε 146 εθελοντές έδειξε ότ ιόσοι πήραν ένα συμπλήρωμα με το βασικό αυτό συστατικό του σκόρδου ήταν λιγότερο ευάλωτοι στο κρυολόγημα ή ανάρρωσαν πιο σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, πριν πάρετε οποιοδήποτε βότανο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.