Αποφύγετε το κρυολόγημα με τα σωστά βότανα

Εχινάκεια, πιπερόριζα και σκόρδο τρία φυτικά προϊόντα ικανά να θωρακίσουν τον οργανισμό μας αλλά και να μας βοηθήσουν να αναρρώσουμε γρήγορα από ένα κρυολόγημα.

Σύμφωνα με έρευνα της σχολής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ η τακτική χρήση της εχινάκειας συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση από κρυολόγημα κατά περίπου μιάμιση ώρα και ότι μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος περίπου κατά 50%.

Εξίσου ευεγερτική είναι η λήψη πιπερόριζας, καθώς όπως έδειξε μελέτη επίσης του Πανεπιστημίου στο Κονέκτικατ μόνο το 32% όσων λάμβαναν πιπερόριζα κρυολόγησαν μετά από 4 μήνες. Άλλη καναδική μελέτη έδειξε ότι από τα 256 άτομα που πήραν πιπερόριζα, μετά από 4 μήνες αντιμετώπισαν κατά 25% λιγότερα κρυολογήματα από όσους πήραν ένα εικονικό φάρμακο.
Φτιάξτε έγχυμα με 2-3 φετες νωπής πιπερόριζας (1γρ) για 5 λεπτά σε ένα φλυτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε έως και 5 φλυτζάνια την ημέρα.

Ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά θεωρείται η αλλικίνη, συστατικό που βρίσκεται και στο σκόρδο. Έρευνα του Garlic Center στο Σάσεξ της Μ. Βρετανίας σε 146 εθελοντές έδειξε ότ ιόσοι πήραν ένα συμπλήρωμα με το βασικό αυτό συστατικό του σκόρδου ήταν λιγότερο ευάλωτοι στο κρυολόγημα ή ανάρρωσαν πιο σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, πριν πάρετε οποιοδήποτε βότανο