Ιδέες για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν περίοδος που κάνουμε τραπέζια και καλούμε κόσμο στο σπίτι. Με απλές και εύκολες προτάσεις μπορείτε να μεταμορφώσετε το τραπέζι σας στο πιο χαρούμενο σημείο συνάντησης τις μέρες των εορτών.

* Χιονισμένα κηροπήγια

Τι θα λέγατε αν το δείπνο σας γινόταν υπό το φως κηροπήγιων στολισμένων με χριστουγεννιάτικα δέντρα και ελαφάκια; Προμηθευτείτε από ένα βιβλιοπωλείο ή κατάστημα διακόσμησης στένσιλ με τα σχέδια της αρεσκείας σας. Κολλήστε τα πάνω στα κηροπήγια και μετά ψεκάστε τα από πάνω με το ειδικό σπρέι για τεχνητό χιόνι. Εν συνεχεία αφαιρέστε τα στένσιλς. Για να δώσετε ακόμη πιο χριστουγεννιάτικη αύρα, τυλίξτε την κάτω πλευρά του κηροπήγιου με μια διάφανη κολλητική ταινία και περιχύστε το τεχνητό χιόνι φροντίζοντας να κολλήσει πολύ καλά.

Το τραπέζι του Αϊ- Βασίλη

Με την προσθήκη χαρτοπετσετών με χριστουγεννιάτικο σχέδιο, με μικρές χριστουγεννιάτικες κόκκινες κάλτσες του Αϊ- Βασίλη, με τεχνητό χιόνι ολόγυρα και με χριστουγεννιάτικα πιάτα, το τραπέζι σας θα μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τα παιδικά παραμύθια.

* Χριστουγεννιάτικα κλαδιά

Στο κέντρο του τραπεζιού αντί να βάλετε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, τολμήστε να βάλετε κλαδιά. Κόψτε ξερά κλαδιά από τον κήπο σας, βάψτε τα με ένα σπρέι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αξιοποιήστε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που σας περίσσεψαν και κρεμάστε τα στα κλαδιά.

*Βάζα γεμάτα λάμψη και χρώμα

Πάρτε ένα μεγάλο διάφανο βάζο και γεμίστε το με πολλές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Όσο πιο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων χρησιμοποιήσετε τόσο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα έχετε.

Ιδέα της στιγμής

Κλέψτε τις εντυπώσεις και στο πιάτο του κάθε καλεσμένου βάλτε ένα κουκουνάρι με μια μικρή καρτελίτσα με το όνομά του. Μαζέψτε κουκουνάρια και βάψτε τα ασημί ή χρυσό με ένα σπρέι. Αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε τα στο γιορτινό τραπέζι και περιμένετε τους καλεσμένους σας.