Αρχική InfoMommy Νέα ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ:«Από την υπνοβασία ως την εκδραμάτιση του ονείρου: τι μπορεί να κρύβει η συμπεριφορά μας στον ύπνο» (24/6)

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ:«Από την υπνοβασία ως την εκδραμάτιση του ονείρου: τι μπορεί να κρύβει η συμπεριφορά μας στον ύπνο» (24/6)

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί στην τελευταία ομιλία πριν το καλοκαίρι, αυτή τη φορά για ένα ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο των ονείρων! Την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, ο Δρ. Αναστάσιος Μπονάκης, Νευρολόγος, Λέκτορας της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, θα μιλήσει στους επισκέπτες της Διαδραστικής Έκθεσης για την έρευνά του και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.

Περίληψη της ομιλίας
Τον ύπνο μας τον αντιλαμβανόμαστε ως μια περίοδο ελαττωμένης κινητικότητας και απουσίας νοητικού έργου, κατά την οποία το σώμα ξεκουράζεται. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί μια περίοδο συνεχούς νοητικής και κινητικής λειτουργίας, που κάποιες στιγμές οδηγεί τον εγκέφαλο στο να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια απ΄ ό,τι όταν είμαστε ξύπνιοι. Σε κάθε περίοδο ύπνου ο οργανισμός μας μπαίνει στην περιπέτεια να δίνει τις δικές του εξετάσεις και κάθε βράδυ να περνάει με επιτυχία δύο διαφορετικές δοκιμασίες, τα λεγόμενα στάδια του ύπνου: Το στάδιο μη ύπνου των ταχέων οφθαλμικών κινήσεων (NonREM) και το στάδιο των ταχέων οφθαλμικών κινήσεων (REM). Κατά τη διάρκεια αυτών των σταδίων μπορούν να εμφανιστούν κινητικά και νοητικά φαινόμενα όπως η υπνοβασία, το παραμιλητό, οι υπνικοί τρόμοι που στο παρελθόν προσέδωσαν στον ύπνο υπερφυσικές ιδιότητες π.χ. (επικοινωνία με τον Θεό). Η δυνατότητά μας πια να κατανοήσουμε κομμάτια αυτών των συμπεριφορών, έχει χαράξει έναν καινούργιο δρόμο κατανόησης της λειτουργίας του εγκεφάλου και μιας παθολογίας που μπορεί να εκφράζεται μόνο στον ύπνο μας.

Σημείωση: Για τις ομιλίες δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

IΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ – Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο, τηλ. 2109469640, email: arnellou@eugenfound.edu.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.