Αρχική Νέα Ιπποπόταμοι, ελέφαντες νάνοι και άλλα απολιθώματα στο μουσείο Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιπποπόταμοι, ελέφαντες νάνοι και άλλα απολιθώματα στο μουσείο Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζετε. Κι όμως, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, λειτουργεί -μέχρι τώρα μόνο τις καθημερινές και άρα μόνο για σχολικές επισκέψεις- το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου θα είναι πιλοτικά ανοικτό για το κοινό τις Κυριακές.

Το Μουσείο, με την μακρά ιστορία του, φιλοξενεί και εκθέτει μοναδικούς παλαιοντολογικούς θησαυρούς από την Ελλάδα, απολιθώματα της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και ορισμένα πολύτιμα εκθέματα προερχόμενα από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, είναι τα απολιθώματα και οι αναπαραστάσεις του νάνου ελέφαντα της Τήλου, του κρητικού ελαφιού, του νάνου ιπποπόταμου της Κρήτης και της Κύπρου, του γιγαντιαίου ποντικού της Κρήτης και της κρητικής ενυδρίδας.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές, να δουν όσα βλέπουν οι επιστήμονες όταν σκύβουν πάνω από ένα μικροσκόπιο, να θαυμάσουν και να αγγίξουν μοναδικά ευρήματα, που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε τη ζωή που υπήρχε στο παρελθόν εδώ και εκατοντάδες ή δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Η ιστορία του Μουσείου ξεκίνησε το 1858 με τη δωρεά των συλλογών της Φυσιογραφικής Εταιρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σταδιακά, οι συλλογές του Μουσείου αυξήθηκαν σημαντικά, χάρη στις πολλές δωρεές, τις αγορές αλλά και τη συλλογή υλικού κατά τη διάρκεια επιστημονικών αποστολών στην Ελλάδα. Το 2002, υπήρξε μια πλήρης ανανέωση της έκθεσης, που πλέον παρουσιάζει τα απολιθώματα της πανίδας και χλωρίδας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 εκατομμυρίων ετών.

Info

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, είσοδος από τη κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Ανοικτό από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: 10.00 -13.00.
Γενική είσοδος: 2 ευρώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.