Καλαμαράκια γεμιστά

Νηστίσιμη συνταγή με εξαιρετική διατροφική αξία αφού τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή πολυακόρεστων λιπαρών που η κατανάλωση τους φαίνεται να δρα προστατευτικά στη λειτουργία του καρδιοαγγειακού μας συστήματος.

Υλικά:
12 καλαμαράκια μεσαία
360 γραμμ. φέτα
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. πελτέ ντομάτας
5 κουταλάκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ποτήρια λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα

1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια,βγάζοντας το κεφάλι απο τον κορμό.
2. Φτιάχνετε το μίγμα της γέμισης και ψιλοκόβετε το κεφάλια σε πολύ μικρά κομματάκια.
3. Σ ενα μπόλ ζυμώνετε το τυρί με τον πελτέ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρασιού.
4. Γεμίζετε τα καλαμαράκια με τη γέμιση και τα κλείνετε απο πάνω με μία οδοντογλυφίδα.
5. Οση γέμιση περισσέψει την ανακατεύετε με το κρασί. Βάζετε τα καλαμαράκια πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με το μίγμα κρασιού-γέμισης.
6. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ωρα περίπου.