Αρχική Infokids Υγεία “Καρδιά του Παιδιού”: Ας τρέξουμε συμβολικά για την στήριξη των παιδιών

“Καρδιά του Παιδιού”: Ας τρέξουμε συμβολικά για την στήριξη των παιδιών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» διοργανώνει «Συμβολική Πορεία», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου από τις 10:00 ως τις 12:00. Η «Συμβολική Πορεία» διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών και σκοπεύει στην ενημέρωση και την αφύπνιση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδιά και οι οικογένειές τους. Εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» θα προσφέρουν ενημερωτικό υλικό και πληροφόρηση στα σημεία αφετηρίας και τερματισμού της πορείας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΠΣ Τελμησσό Ν. Μάκρης-Μαραθώνα».

«Καλούμε όλους – πάσχοντες και μη– να αγκαλιάσουν τη δράση μας με τη συμμετοχή τους στη «Συμβολική Πορεία», δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας στις καρδιές των παιδιών αυτών» δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», κ. Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου. «Για τα 1.000 περίπου παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες που γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τις οικογένειες τους, η φυσιολογική ζωή αποτελεί ένα στοίχημα. Με τη στήριξή όλων, τα παιδιά αυτά και οι οικογένειες τους μπορούν να κερδίσουν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία», συμπλήρωσε η κ. Κολτσιδοπούλου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα γεννιούνται κάθε χρόνο 800-1.000 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, με το μεγαλύτερο ποσοστό (60%) να χρειάζεται επεμβατική θεραπεία. Συνολικά, οι παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που χρειάζεται να πραγματοποιούνται ετησίως στην Ελλάδα κυμαίνονται μεταξύ 700 και 900. Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται σήμερα μόνο στα δύο από τα τρία Παιδοκαρδιοχειρουργικά Κέντρα που βρίσκονται αποκλειστικά στην Αθήνα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν μόνο 500 επεμβάσεις το χρόνο, ενώ η περίοδος ιατρικής παρακολούθησης των παιδιών είναι μεγάλη. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Η «Συμβολική Πορεία»

Δρομείς του Κλασσικού Μαραθωνίου Δρόμου θα διανύσουν συμβολικά την απόσταση 2 χιλιομέτρων ενώ φίλοι και εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού», φορώντας άσπρες και κόκκινες μπλούζες, θα μοιράζουν μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς & έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10:00 πμ από το Ζάππειο Μέγαρο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Ζάππειο, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Παναθηναϊκό Στάδιο. Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχουν μικρά stand όπου θα παρέχεται ενημέρωση και πληροφόρηση. Στη δράση αυτή καλούνται να συμμετέχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, πάσχοντες και μη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.