Αρχική Περιβάλλον Κατασκευή: Φτιάξτε μόνες σας ένα ριχτάρι

Κατασκευή: Φτιάξτε μόνες σας ένα ριχτάρι

Μια από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές ασχολίες ήταν πάντα οι κατασκευές. Ιδίως αν έβρισκα να κάνω κάτι όμορφο για το δωμάτιό μου παλαιότερα ή για όλο το σπίτι τώρα πια, αισθανόμουν μεγάλη ικανοποίηση. Αυτή η αίσθηση βέβαια, αφορά κάθε μορφή δημιουργίας, καθώς κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του και πάνω απ’ όλα χρήσιμος.
Σήμερα λοιπόν, μου ήρθε στο μυαλό, κάτι που έφτιαχνα το καλοκαίρι στην εξοχή, αφού η μαμά με εφοδίαζε με αρκετά κομμάτια υφάσματος που δεν χρειαζόταν πια. Για να πω βέβαια όλη την αλήθεια, η μαμά πάντα έβαζε το χεράκι της, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι όμορφο και χρηστικό.
Σας προτείνουμε λοιπόν να συγκεντρώσετε παλιά κομμάτια υφάσματος που δεν χρησιμοποιείτε πια και μαζί με τα παιδιά να φτιάξετε ένα patchwork ριχτάρι.
Πού θα το στρώσετε; Στον καναπέ ή και στο κρεβάτι σαν κάλυμμα.

Τι θα χρειαστείτε

 Διαφορετικά υφάσματα, φόδρα, μεζούρα, ψαλίδι, κλωστές ραψίματος και καρφίτσες (προαιρετικά, ραπτομηχανή)

Κατασκευή
Αρχικά θα αποφασίσετε τα μέτρα του ριχταριού σας, δηλαδή τι μήκος και τι φάρδος θέλετε να έχει το ριχτάρι σας. Στη συνέχεια κόψτε από τα υφάσματα τετράγωνα κομμάτια στις διαστάσεις που θέλετε και ενώστε τα με τις καρφίτσες φτιάχνοντας μια λωρίδα. Αφού ετοιμάσετε όλες τις λωρίδες, τις ενώνετε και μεταξύ τους ράβοντάς τες, ώστε να δημιουργηθεί ένα μονοκόμματο ύφασμα. Όταν ολοκληρώσετε την κατασκευή του το φοδράρετε για να μη φαίνονται τα ξέφτια και οι κλωστές. Μπορείτε, αν δεν τα καταφέρνετε με τη φόδρα, να το δώσετε σε ένα κατάστημα που μεταποιεί ρούχα.
Το ριχτάρι σας είναι έτοιμο να το στρώσετε! Με γεια!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.