Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Pόσμερσχoλμ του Eρρίκου Ίψεν (11,12/3)

Το infokids.gr σε συνεργασία με το θίασο Συνθήκη διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε 4 ζευγάρια ενηλίκων τη δυνατότητα να απολαύσουν το αριστούργημα του Ίψεν “Pόσμερσχoλμ”. Τα 2 ζευγάρια των νικητών θα παρακολουθήσουν την παράσταση της Παρασκευής 11 Μαρτίου ώρα 9 μ.μ. και τα άλλα 2 του Σαββάτου, 12 Μαρτίου, ώρα 6.30 μ.μ.

Υπόθεση
Το αριστούργημα αυτό του Ίψεν περιέχει όλα τα θέματα που επεξεργάστηκε ο Nορβηγός δραματουργός: το ιδεολογικό, το ψυχολογικό, το κοινωνιολογικό, το πολιτικό και το πολιτιστικό. Κεντρικό μοτίβο του έργου είναι το αίτημα κάθε ηθικού ανθρώπoυ να παραμείνει ο εαυτός του και να μην παραβεί τις αρχές του. Ο Ρόσμερ και η Ρεβέκκα, διαφoρετικής κοινωνικής προέλευσης άτομα, κουβαλώντας βαθιά ριζωμένες ενοχές, συγκρούονται με αποτέλεσμα να ηττηθούν και οι δύο και να οδηγηθούν στο θάνατο, δηλαδή στην ήττα των δύο κόσμων: του κόσμου της παλιάς ηθικής και του κόσμου της απελευθερωμένης συνείδησης.

Το Ρόσμερσχολμ, θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο έργο του Ίψεν. Ο Ίψεν, σαν ρεαλιστής ψυχολόγος, κάνει στο Ρόσμερσχολμ μια δραματική ενδοσκόπηση στην ανθρώπινη φύση και φωτίζει τις εσώτερες πτυχές της ψυχής, την παράξενη συνύπαρξη του καλού με το κακό. Μια ανάμειξη ρομαντισμού και ρεαλισμού, με στόχο να καταδειχθεί η ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στον εαυτό του και στον πλησίον. Μέσα σε ένα περιβάλλον έντονων κοινωνικο-πολιτικών ανακατατάξεων και ανατροπών, η αυτο-εξαπάτηση του άνδρα και της γυναίκας, που αγνόησαν το φυσικό δίκαιο και την εγκόσμια σοφία, καταστρέφει τη ζωή τους.
Ο θίασος ΣΥΝΘΗΚΗ, παρουσιάζει στο θέατρο ΑΛΕΚΤΟΝ, (Σφακτηρίας 23 και Πλαταιών, στον Κεραμεικό), το έργο του Ίψεν: «Ρόσμερσχολμ». Ο θίασος «συν-θήκη» ιδρύθηκε το 2005 κι έχει παρουσιάσει πέντε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Υποστηρίζεται από τον «οργανισμό εταιρικών θιάσων» του «σωματείου Ελλήνων ηθοποιών».

Παραστάσεις δίνονται κάθε Παρ στις 9 μ.μ. και Σαβ- Κυρ στις 6.30 μ.μ. Τηλ. θεάτρου: 2103420419.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Kωστής Kαπελώνης
Σκηνικά – Kοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Διανομή
Kυρία Έλσετ : Μαρία Μακρή
Pεβέκκα Bεστ : Δέσποινα Πόγκα
Kαθηγητής Kρολ : Βασίλης Βλάχος
Γιοχάννες Pόσμερ : Αντώνης Ραμπαούνης
Oύλρικ Mπρέντελ : Σπύρος Μπιμπίλας
Μόρντεσγκορντ: Άγγελος Κεχαγιάς

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τα 4 ζευγάρια.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr σε συνεργασία με το θίασο Συνθήκη διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε 4 ζευγάρια τη δυνατότητα να απολαύσουν το αριστούργημα του Ίψεν “Pόσμερσχoλμ” με δεκτές συμμετοχές από το Σάββατο 5 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 4 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 4 τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Διευκρινίζουμε ότι οι προσκλήσεις που θα κερδίσουν οι νικητές ισχύουν μόνο για τις παραστάσεις της Παρασκευής 11 Μαρτίου και του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2011.

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 4 αριθμούς από το 1 ως το 346 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 4 νικητές.

H κλήρωσή μας έχει ολοκληρωθεί.

Ας δούμε ποιοι είναι οι νικητές του διαγωνισμού:

Για την παράσταση της 11/3
1. Μπάμπης Κεράνης

2. Κατερίνα Κακαουνάκη

Για την παράσταση της 12/3
3. Ελένη Σπανού

4. Ελένη Παϊπάη

Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το θέατρο στο τηλ. 2103420419 για επιβεβαίωση της προσέλευσής σας.

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.